.

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

ΚΛΕΙΣΤΟΝ..ΛΟΓΩ ΘΕΡΟΥΣ...ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ! ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!

μάθαμε να ζούμε…. να ονειρευόμαστε…

Mια χρονιά γεμάτη εκπλήξεις. Μια χρονιά που μας έμαθε να ζούμε, να ονειρευόμαστε και πάνω απ΄ όλα να διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν. Υπήρχαν όμως και γεγονότα όπως αυτά του Δεκεμβρίου τα οποία δεν ήταν ευχάριστα...
Επειδή όμως όταν τελειώνει κάτι πρέπει να κρατάμε μόνο τις καλές αναμνήσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μας οι οποίοι μας έδειξαν πως το σχολείο δεν αποτελείται μόνο από τα θρανία και τους τοίχους αλλά από την ψυχή και το μεράκι των ανθρώπων που ζουν καθημερινά σ΄αυτό.
Μέσα από τις διάφορες επισκέψεις και δραστηριότητες που πραγματοποίησε η ομάδα του περιοδικού,ήρθαμε πιο κοντά γνωριστήκαμε καλύτερα και γενικά ασχολοθήκαμε με πράγματα που έκαναν την καθημερινότητά μας διαφορετική και πιο ενδιαφέρουσα.
Σας ευχαριστούμε για τις ευκαιρίες που μας δώσατε και ελπίζω η καινούργια χρονιά να μας επιφυλάσσει ακόμα περισσότερες εκπλήξεις!!
Καλλιάνη Παναγιώτα
Συντάκτρια

..θα μου λείψετε…
Στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς κάθομαι και αποτιμώ τι έμαθα- γιατί ξέρετε, ο καθηγητής διδάσκοντας τους μαθητές του διδάσκεται και ο ίδιος απ΄ αυτούς. Η φετινή συγκομιδή ήταν ιδιαιτέρως ευχάριστη και πολύ πλούσια.
Εκτός από την τάξη αποκόμισα εμπειρίες και συγκινήσεις μέσα από την ενασχόλησή μου με την ομάδα του περιοδικού. Οι επισκέψεις, οι συνεντεύξεις, οι βραβεύσεις, τα γλέντια, και κυρίως οι συζητήσεις με τους μαθητές στο γραφείο του περιοδικού, θα μου λείψουν πολύ, αν του χρόνου δεν καταφέρω να είμαι στο ίδιο σχολείο. Αλλά καλοκαίρι είναι, ας είμαστε αισιόδοξοι.....

Καλές διακοπές…

Μακρίνα Χατζηβασιλειάδου
Νομικός

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

...θα είμαι δίπλα σας !
Toν περασμένο Σεπτέμβρη πρωτοπέρασα την πόρτα του 4ου ΓΕΛ Περιστερίου και ως νέα καθηγήτρια στο δυναμικό του συγκεκριμένου σχολείου άρχισα να εξερευνώ το χώρο. Αίθουσες, διάδρομοι, γραφεία και άλλα γραφεία, πρόσωπα ενηλίκων και εφήβων πηγαινοερχόντουσαν γύρω μου. Στο βάθος του διαδρόμου μια αίθουσα ξεχωριστή, ένα γραφείο διαφορετικό από τα συνηθισμένα μου κέντρισε το ενδιαφέρον με ζωγραφιές
στους τοίχους και χαμόγελα ζωγραφισμένα στα πρόσωπα των μαθητών. Ήταν το γραφείο του σχολικού περιοδικού ΄΄της γάτας το κουδούνι΄΄, μα μόνο αδύναμα νιαουρίσματα δεν άκουγες από κει αντίθετα, ο χώρος ξεχείλιζε από ζωηρές φωνές και γέλια και σχόλια δημιουργικά και πνεύμα ερευνητικό.
Αυτή ήταν η πρώτη μου εντύπωση για τη ζεστή γωνιά και χαίρομαι που μετά από μια σχολική χρονιά όχι απλά επιβεβαιώθηκε αλλά τώρα είμαι ακόμη πιο ενθουσιασμένη απ΄ ότι στην αρχή.
Απόλαυσα τη συναναστροφή με τους μαθητές- συντάκτες που έχουν λόγο ισχυρό και άποψη, εντιμότητα και ειλικρίνεια –αξίες που έχουν ξεχάσει οι διάσημοι δημοσιογράφοι της εποχής μας – πάθος αλλά και συγκρότηση.
Το περιοδικό είναι για όλους όσοι ασχολούνται έργο,όχι πάρεργο.(Παρεμπιπτόντως στα μαθήματα….΄΄γάτες΄΄ οι συντάκτες!!!)
Και το πιο συγκινητικό.
Το περιοδικό είναι ομάδα, ομάδα με δεσμούς ουσιαστικούς. Ακόμα κι όταν αποφοιτήσουν τα παιδιά της Γ΄Λυκείου (Σταυρούλα, Γεωργία, Χριστίνα ) -καλή αρχή στις νέες σας ΄΄περιπέτειες΄΄- θα συνεχίσουν να είναι μέλη της ομάδας.Τα παιδιά της Α΄ και Β΄ Λυκείου ελπιδοφόροι ικανότατοι συνεχιστές της παράδοσης, ήρθαν να την εμπλουτίσουν.Παιδιά με ήθος και προσωπικότητα και έτοιμα να δώσουν αγάπη.
Μ΄αυτό το τελευταίο δυνατό συναίσθημα ετοιμάζομαι να σας αποχαιρετίσω. Ένα ηχηρό μπράβο στους καθηγητές-συνεργάτες του περιοδικού. Ήμουν τυχερή πολύ που έτυχα τέτοιας αποδοχής από όλους σας.
Σας ευχαριστώ!!
Υ.Γ.
Κι επειδή ...΄΄όταν λείπει η γάτα χορεύουν τα ποντίκια΄΄ , εύχομαι του χρόνου, που ΄πιθανότατα΄ θα λείψω από αυτό το σχολείο ο χορός των επιτυχιών καλά να κρατεί!!
Θα είμαι δίπλα σας
Δώρα Παπαδάτου
Φιλόλογος

ΕΥΓΕ.....
Αγαπητέ φίλε Διονύση,
Πάνε μέρες τώρα που έλαβα το δεματάκι με το θησαυρό. Μόνο έτσι θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το περιεχόμενο. Δεν ξέρω αν η απόσταση από την πατρίδα, η νοσταλγία του παρελθόντος, το γεγονός ότι "μεγαλώνω" - αν είναι ποτέ δυνατόν- ή ο δυναμισμός, η μαχητικότητα, ο βαθύς προβληματισμός και η φρεσκάδα της τωρινής γενιάς των συντακτών του κουδουνιού της γάτας ευθύνονται για την ευσυγκινησία μου και τα δάκρυα που κύλησαν ξεφυλλίζοντάς τα. Είμαι σίγουρος πως το δεύτερο συμβαίνει. Και το συναίσθημα πολλαπλασιάστηκε τις επόμενες μέρες καθώς με περισσότερο ενδιαφέρον ενέσκυψα στα άρθρα των παιδιών. Κάποια απ' αυτά έχουν πάρει ήδη το δρόμο τους για να αποτελέσουν αντικείμενο μαθήματος στις τάξεις διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στα ελληνόπουλα της Μελβούρνης. Κι αν τα καταφέρουμε, κάτι που το πιστεύω ακράδαντα, θα ετοιμάσουμε μια συνεισφορά στο επόμενο τεύχος.
Πάει καιρός που σου το υποσχέθηκα, άλλωστε. Διαβίβασε σε παρακαλώ τις ευχαριστίες μου και τις ευχές μου στη Σάντυ, στη Ρεγγίνα και κυρίως στα παιδιά που κατέθεσαν τη δύναμη και τη φρεσκάδα της νεανικής τους ψυχής για άλλη μια φορά. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως εσένα που παρόλο που μας χωρίζουν 16.000 περίπου χιλιόμετρα εξακολουθείς να με καθιστάς κοινωνό αυτού που με μεράκι στήσαμε πριν χρόνια.

Μάνος Τζιμπραγός

Αγαπητέ φίλε Μάνο,
Σ΄ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια...Τι κι΄ αν μας χωρίζουν τόσα χιλιόμετρα...για μας είσαι και παραμένεις ένας πολύ καλός φίλος!!


(foto: Μέγαρο Μουσικής-Η πρώτη μας βράβευση-Απρίλης 2004....)

Σε περιμένουμε!!!

Με εκτίμηση
Σάντυ-Διονύσης -Ρεγγίνα
Κάθε τέλος ...μια νέα αρχή… Κατάργηση  Μορφοποίησης  από  την  επιλογή

Είναι σχεδόν απίστευτο πως σε λίγες μέρες μονάχα θα πέσουν οι τίτλοι του τέλους των σχολικών μου χρόνων σηματοδοτώντας το τέλος μιας αξέχαστης εποχής.
Νιώθω πολύ τυχερή καθώς μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά πως αποφοιτώντας από ένα σπουδαίο δημόσιο σχολείο (4ο Γενικό Λύκειο Περιστερίου ) έχω αποκομίσει τόσες εμπειρίες, τόσες γνώσεις που νιώθω έτοιμη να κάνω μια νέα αρχή σαν ενήλικας πια.
Σ΄ αυτό βέβαια πρωταρχικό ρόλο έπαιξε το περιοδικό μας ΄΄της γάτας το κουδούνι΄΄ που μέσα από τη συμμετοχή μου κέρδισα μοναδικά πράγματα που θα τα φυλάω στο θησαυρό της καρδιάς μου. Έζησα γεγονότα και στιγμές μαζί με τα υπόλοιπα μέλη
του περιοδικού που σίγουρα πολλοί θα ζήλευαν και έκανα φιλίες για τις οποίες είμαι περήφανη και ελπίζω να κρατήσουν μια ζωή.
Επίσης χαίρομαι που η ζωή μου έφερε στο δρόμο μου ανθρώπους όπως
τον κ.Κοσμά, την κ.Μανουσάκη,τηνκ.Αθανασοπούλου,τον κ.Σπυράτο,την κ.Παπαδάτου,την κ.Χατζηβασιλειάδου που όχι μόνο έμαθα από αυτούς αλλά τους θαυμάζω και εύχομαι να συνεχίσουν το υπέροχο έργο τους που πραγματικά ομορφαίνουν το σχολείο μας.
Συνοψίζοντας … αν και η αυλαία για μας τους παλιότερους πέφτει ….αυτό σημαίνει πως είναι η αρχή για ένα νέο ταξίδι…ελπίζω το ίδιο ευχάριστο και δημιουργικό!!.
Εύχομαι ΄΄
το κουδούνι της γάτας΄΄ να συνεχίσει να χτυπά για πολύ καιρό ακόμη!!

Με εκτίμηση και αγάπη
Μητσέα Σταυρούλα -Αρχισυντάκτρια

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Με πολλή αγάπη……
Πόσο απίστευτο μπορεί να ακούγεται το ότι άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της!Το ότι έδωσα Πανελλήνιες και τελείωσα το σχολείο...! Αν το καλοσκεφτούμε ο καιρός περνάει πολύ γρήγορα, ειδικά όταν κάνεις δημιουργικά πράγματα και νιώθεις γεμάτος. Κάτι τέτοιο έγινε και με εμάς φέτος,τη συντακτική δημοσιογραφική ομάδα του περιοδικού μας! Μπορούμε αναμφίβολα να πούμε ότι φέτος ήταν η χρονιά μας!
Τι να πρωτοθυμηθούμε!Το ταξίδι μας στην Ανδρίτσαινα,τη γνωριμία και συνεργασία μας με το Μουσικό Λύκειο και τους υπέροχους μαθητές του,τις γιορτές μας,τις εκδρομές,τις βραβεύσεις ή την τιμή που μας έκαναν τα <<Νέα>> να μας απονείμει το ειδικό βραβείο για το αφιέρωμά μας στο ''Παιδί και φτώχεια'';! Αυτή η χρονιά ήταν τόσο όμορφη, τόσο δημιουργική, τόσο...μαγική!Γιατί σπάνια βλέπεις μια'σχολική'' ομάδα να είναι τόσο δεμένη,να παράγει τέτοιο έργο και να περνά τόσο καλά!Μπορεί να φεύγω φέτος από το σχολείο, αλλά δεσμεύομαι να παλεύω και να συμπαραστέκομαι σε όσους αγαπούν το περιοδικό μας και το στηρίζουν! Θα ακούσετε σύντομα νέα μου,νέα μας... κ.Κοσμά, καλό μας ταξίδι!
Με πολλή αγάπη
Γ.Μ. Aρχισυντάκτρια

Απολογισμός…..από καρδιάς!
Η φετινή σχολική χρονιά φτάνει πια στο τέλος της. Κι όπως κάθε τέλος, μας δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα.
Αισθανόμαστε μια ελαφριά μελαγχολία για έναν κύκλο που κλείνει και που πέρασε ανεπιστρεπτί, για κάποιους μαθητές μας («παιδιά μας») που ολοκληρώνουν τη σχολική τους ζωή, ανοίγουν τα δικά τους φτερά και δεν θα είναι πια στην παρέα μας, για πράγματα που δεν προλάβαμε να κάνουμε, για λάθη που δεν αποφύγαμε, για έναν ακόμη χρόνο που φορτώνεται στην πλάτη μας!
Αισθανόμαστε όμως και μια μεγάλη ικανοποίηση για όσα καταφέραμε να κάνουμε, με πολλή αγάπη, προσπάθεια, δημιουργικότητα και μεράκι.
Αισθανόμαστε πραγματική χαρά γιατί μπορέσαμε να ξεφύγουμε «απ’ τα στενά, πεπερασμένα όρια» (που λέει κι ο ποιητής), όρια που επιτάσσει η στεγνή σχολική καθημερινότητα, και ν’ απλωθούμε εκεί που μας οδηγούσε το μυαλό και η καρδιά μας!
Ο απολογισμός μας πλούσιος : δουλέψαμε συλλογικά και εκδώσαμε δύο τεύχη του περιοδικού (ένα φθινοπωρινό κι ένα ανοιξιάτικο), ταξιδέψαμε, γνωρίσαμε υπέροχους ανθρώπους, συμμετείχαμε σε εκδηλώσεις, πήραμε συνεντεύξεις, κάναμε επισκέψεις, βραβευτήκαμε, γλεντήσαμε, ήρθαμε πιο κοντά ο ένας στον άλλον…και πιο κοντά σε σας, τους αναγνώστες μας, που μας διαβάσατε και μας στηρίξατε, έτσι ώστε να προσπαθούμε κάθε φορά να γινόμαστε καλύτεροι!
Η υλοποίηση όλων των παραπάνω δεν θα ήταν δυνατή, αν δεν υπήρχε η υποστήριξη (ηθική και υλική) τριών ανθρώπων που πίστεψαν σε μας. Είναι η υπεύθυνη πολιτιστικών προγραμμάτων Γ΄ Αθήνας Σταματίνα Κοτρέτσου, ο Διευθυντής του σχολείου μας Δημήτρης Αντωνίου και ο Διευθυντής του Εσπερινού Γυμνασίου Κυριάκος Μαθιουδάκης.
Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς και υποσχόμαστε να επανέλθουμε…δριμύτεροι!
Η φετινή σχολική χρονιά μας έκανε πιο σοφούς, αλλά και πιο αισιόδοξους, γεμάτους ιδέες για το επόμενο τεύχος και με μια συντακτική ομάδα έτοιμη να σας εκπλήξει!
Ευχόμαστε να περάσετε ένα ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στα παιδιά μας και…..ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ!

Από την Εκδοτική Ομάδα του περιοδικού
Ρεγγίνα Μανουσάκη-Φιλόλογος



...γιατί συνεχίζουμε!!

..΄Oχι δεν σταματάμε …απλά ανασυντάσσουμε τις δυνάμεις μας για να είμαστε πιο φρέσκοι ...πιο δυναμικοί με νέες ιδέες για την καινούργια σχολική χρονιά και με νέους ελπίζουμε συνεργάτες….
Είμαστε τυχεροί που το περιοδικό μας σ΄ αυτή την διαδρομή των πέντε χρόνων έχει δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις και είναι ένα από τα πιο σημαντικά προγράμματα του σχολείου μας.Είναι μια δραστηριότητα ΄΄που μας γεμίζει΄΄ όπως λένε οι συνεργάτες μας μακριά από τη ΄΄μιζέρια ΄΄της καθημερινότητας…
Επικοδομητικές συναντήσεις με σημαντικούς ανθρώπους, πολιτιστικά τριήμερα, εκπλήξεις, επιτυχίες, βραβεύσεις, συγκινήσεις, μεγάλες χαρές….ζήσαμε όμορφες, χαρούμενες, ανθρώπινες στιγμές… Είμαστε τυχεροί ακόμη, γιατί δημιουργώντας κατάλληλες συνθήκες μάθησης και αγωγής για τα παιδιά μας και παρά την κούραση και το άγχος για να γίνουν τα πράγματα όπως ακριβώς θέλουμε ΄΄γίναμε΄΄και μείς ΄΄παιδιά΄΄ -κάποιες στιγμές -και εισπράξαμε σ΄ όλη αυτή τη διαδρομή απ΄ τη ζωντάνια τους, το γέλιο τους, την εκτίμηση και το σεβασμό, όπως πολλές φορές συνέβη στις δραστηριότητες του περιοδικού μας!!
Eίμαστε περήφανοι για τους μαθητές μας-συνεργάτες μας και για τους ανθρώπους που μας στηρίζουν….

( Δώρα, Μακρίνα... εμείς θα είμαστε εδώ!!!)
Eυχαριστούμε την κ. Σταματίνα Κοτρέτσου και τα "ατίθασα πινέλα '' για τη συνεργασία που είχαμε.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον μαθητή μας Θεόφιλο Α. για την πολύτιμη συμβολή του σ΄ αυτή τη μορφή επικοινωνίας με τους αναγνώστες –φίλους μας και … ραντεβού το Σεπτέμβρη λοιπόν με την έναρξη της ιστοσελίδας του περιοδικού !!!
Γεωργία, Χριστίνα, Σταυρούλα σας ευχαριστούμε από καρδιάς που είσαστε μαζί μας στο πιο όμορφο ταξίδι!!!


Διονύσης Κοσμάς-Μαθηματικός
Μέλος της εκδοτικής ομάδας

…τι να πρωτοθυμηθώ!
« Της γάτας το κουδούνι» είναι το περιοδικό μας!!!`
Είμαι από τα καινούργια μέλη της συντακτικής ομάδας και γι΄ αυτό οι εντυπώσεις μου περιορίζονται στις δραστηριότητες γι΄ αυτή τη σχολική χρονιά.
Ήμουν σίγουρη ότι από την πρώτη στιγμή που μπήκα στην ομάδα θα είναι κάτι το ξεχωριστό, το δημιουργικό. Και έτσι είναι …Μια απόδραση από τους μονότονους τοίχους του σχολείου και τα κοινότυπα εξώφυλλα των βιβλίων. Με τις δραστηριότητες του περιοδικού ξεφεύγουμε από την καθημερινή κουραστική ρουτίνα και βλέπω το σχολείο πια με ΄΄άλλο μάτι΄΄.
Πέρασα και περνάω υπέροχα, συνεντεύξεις, γνωριμίες, επισκέψεις, εκδρομές, διακρίσεις, βραβεία…τι να πρωτοθυμηθώ!
Η συνεργασία μεταξύ των συντελεστών άψογη, τώρα αν υπάρχουν και κάποιες διαφωνίες….στο πρόγραμμα είναι!!! Το περιοδικό δεν θα πεις ποτέ ότι σε κουράζει ή είναι βαρετό γιατί πάντα σε κρατάει σε εγρήγορση με την πλούσια δραστηριότητα και θα σου επιφυλλάσει ακόμα περισσότερα!!!
Καλό καλοκαίρι και….. ραντεβού το Σεπτέμβρη

Κατερίνα Γκόλα -συντάκτρια


Ραντεβού το Σεπτέμβρη….

Το έτος 2008-2009 το περιοδικό μας εισήγαγε στο σχολείο ένα νέο μέσο επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων, το blog του σχολείου μας. Άρθρα , ενημερωτικό υλικό για τις δραστηριότητες του περιοδικού και του σχολείου, ενδιαφέροντα θέματα προς συζήτηση έχουν φιλοξενηθεί κατά καιρούς στις σελίδες του ηλεκτρονικού μας τόπου, η οποία πρόσφατα κλείνει τους 5 μήνες επιτυχούς παρουσίας.Πολλές προσωπικότητες από όλους τους χώρους της κοινωνίας μας έχουν επισκεφτεί τον διαδικτυακό μας τόπο από δημοσιογράφους και πολιτικούς μέχρι ηθοποιούς και καθηγητές Πανεπιστημίου .
Όλα αυτά είναι σημαντικά για εμάς μα πιο σημαντική είναι η δική σας στήριξη και το δικό σας ενδιαφέρον για την δύσκολη και επίπονη δουλειά μας !
Οι συντάκτες του περιοδικού μας και η εκδοτική ομάδα και όλοι οι αφανείς συνεργάτες σας εύχονται : ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Ραντεβού το Σεπτέμβρη , ανανεωμένοι και μαυρισμένοι με νέα και καλύτερη θεματολογία!






HΛΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ
ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ







ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ...

Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Γ΄ΑΘΗΝΑΣ
ΤMHMA ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
ΘΕΜΑ: Συγχαρητήρια επιστολή

Εκφράζουμε θερμά συγχαρητήρια στη δημοσιογραφική ομάδα και στους υπεύθυνους καθηγητές του μαθητικού εντύπου « της γάτας το κουδούνι» για την πρόσφατη βράβευση κατά τον 16ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Εντύπων των Νέων.
Το βραβείο για το ειδικό αφιέρωμα «Παιδί και φτώχεια» αποδεικνύει τη δύναμη, τον αυθορμητισμό, την επιμονή και τη σκληρή δουλειά της δημοσιογραφικής σας ομάδας. Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσετε με το ίδιο πάθος και την επόμενη σχολική χρονιά, γιατί έτσι δημιουργείτε τις προϋποθέσεις για ένα δημιουργικό σχολείο. Ευχόμαστε να έχετε πάντα μεγάλες δημοσιογραφικές επιτυχίες και διακρίσεις.


Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛ.ΘΕΜΑΤΩΝ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΚΟΤΡΕΤΣΟΥ ΛΟΥΚΙΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ENIAIOΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΠΡΟΣ :
4Ο ΓΕ.Λ. Περιστερίου

Θέμα: Μαθητικό περιοδικό

Στα χέρια μου βρίσκεται το περιοδικό του σχολείου σας «Της Γάτας Το Κουδούνι» και θα ήθελα να σας εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την τόσο αξιόλογη προσπάθεια της Δημοσιογραφικής- Εκδοτικής Ομάδας του .
Με την ευκαιρία της προσέγγισης του 7ου τεύχους εξαίρω την κριτική, δημιουργική και ώριμη σκέψη, την ευαισθησία και τον προβληματισμό των παιδιών, που αποκαλύπτονται μέσα από ποικίλα και ζωτικής σημασίας θέματα όπως είναι τα κοινωνικά, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά. Η ζωντάνια των κειμένων, η ορθή χρήση της γλώσσας, τα ευρηματικά σκίτσα υποδηλώνουν μια σημαντική προσπάθεια που τιμά τους δημιουργούς της και υπόσχεται πολλά και για το μέλλον.
Εύχομαι το δημιουργικό σας ταξίδι στον κόσμο της ποιοτικής δημοσιογραφίας και η άριστη συνεργασία σας να έχουν αίσια εξέλιξη και να ευαισθητοποιήσουν και άλλα σχολεία να ακολουθήσουν το παράδειγμά σας.
Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και εγώ προσωπικά θα είμαι μαζί σας σε κάθε κάλεσμα, σε κάθε προσπάθεια.
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ