.

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

...με ONEIΡΟ ...τη ΜΟΥΣΙΚΗ...και με ΠΑΘΟΣ ..το ΤΡΑΓΟΥΔΙ...το ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ στο 4ο ΛΥΚΕΙΟ ..είναι ΓΕΓΟΝΟΣ!!





























Θέλουμε ...

...να εκφράσουμε τα όνειρά μας ...τις ελπίδες μας... τις απογοητεύσεις μας ...τη μοναξιά...τους έρωτες ...την αγάπη... τη φιλία!!!!
Ο δρόμος που διαλέξαμε με κέφι και πάθος είναι το τραγούδι. Με το όνειρό μας και την αγάπη σας θέλουμε να φτάσουμε ψηλά….γιατί μπορούμε!!!

Θοδωρής Π.
Κατερίνα Τ.
Δημήτρης Ρ.
Παναγιώτης Τ.
Χρήστος Σ
.

Υ.Γ:Εμείς θα είμαστε εδώ...να σας στηρίξουμε και να προβάλλουμε τη δουλειά σας!!



Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

...΄΄ΜΠΟΥΚΑΡΑΜΕ΄΄ στο ΣΕΦ και ...ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ









































και ....ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗ...





[Αύριο τα σχόλια ...από τον Αντώνη Δ.(υπεύθυνο αθλητικού ρεπορτάζ), Ηλία Ελ. και Κατερίνα Γ.]
Ευχαριστούμε το γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Ολυμπιακού για την άψογη εξυπηρέτηση!!
Ετσι θα συνεχίσουμε ...να προσφέρουμε χαρούμενες αλλά και μοναδικές στιγμές στους μαθητές μας!!





Για την Εκδοτική-Συντακτική Ομάδα


Δ.Κ.- Η.Ε -Α.Δ.-Κ.Γ.

..MAΣ ΓΕΜΙΖΕΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ!!!


  • Αγαπητοί φίλοι (μικροί και μεγάλοι), Συνεχώς μας εκπλήσσετε ευχάριστα με τις νέες σας πρωτοβουλίες. Εσείς ευχαριστείτε εμένα και εγώ εσάς για την αισιοδοξία με την οποία μας γεμίζετε. Καλή δουλειά!
    Με φιλικούς χαιρετισμούς,
    Θάλεια Δραγώνα

Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών






  • Μπράβο παιδιά.
    Πάντα τέτοια.
    Δημήτρης Χαλκιώτης
    Σύμβουλος-Καθηγητής Ελλην. Αν.Πανεπιστημίου

...MIA MEΓΑΛΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΓΑΠΗΤΕ κ.ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΚΑΝΤΑΝΟΥ

...θα τα πούμε το Δεκέμβρη (αν όλα πάνε καλά!!!)
Αγαπητέ Δήμαρχε Δήμου Καντάνου κ. Δασκαλάκη
Αγαπητά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου
Αγαπητοί εκπρόσωποι όλων των σχολείων

Mε λύπη μας σας ενημερώνουμε πως δεν θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε την επίσκεψή μας το τριήμερο 26-28 Οκτωβρίου 2009 λόγω σοβαρού διαδικαστικού κωλύματος (καθυστέρηση στην έγκριση του πολιτιστικού προγράμματος ΄΄έκδοση μαθητικού εντύπου΄΄ )από τη Γ΄Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Αθήνας.
Σας παρακαλούμε λοιπόν και ζητώντας συγγνώμη για την αναστάτωση που προκαλούμε εάν το πρόγραμμα που είχαμε κανονίσει μπορεί να μεταφερθεί για το τριήμερο 4-6 Δεκεμβρίου 2009 ή 11-13 Δεκεμβρίου 2009 .


Περιστέρι 19-10-2009
Με εκτίμηση
Η Εκδοτική –Συντακτική ομάδα

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

...ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ!!!

....''αναστατώσαμε"(;;;) την όμορφη Κάντανο...σας ευχαριστούμε για την καλή σας διάθεση...

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Αγαπητοί μαθητές,

λάβαμε το e-mail σας και με χαρά μάθαμε για τις αξιόλογες πρoσπάθειες και την εκδοτική σας δραστηριότητα. Τα δυο μικρά σχολεία του δήμου Καντάνου, το Γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ Καντάνου έχουν αναπτύξει σοβαρές δραστηριότητες με μεράκι και ευαισθησία για την ανάδειξη του λαϊκού πολιτισμού και της τοπικής ιστορίας.Το σχολείο μας με ενθουσιασμό θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα φιλοξενίας που προετοιμάζουμε από κοινού με το δήμο Καντάνου. Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι έχουμε εκπονήσει ένα αφιέρωμα στο Ολοκαύτωμα της Καντάνου (έντυπο και ντοκιμαντέρ) με μαρτυρίες ανθρώπων που βίωσαν τα γεγονότα ως άμαχος πληθυσμός. Αν δεν αλλάξει κάτι στο πρόγραμμα του δήμου μας, θα έχουμε την τιμή και τη χαρά να σας δεχθούμε και στη σχολική μας γιορτή στις 27/10 που θα πραγματοποιήσουμε στο αμφιθέατρο του Δήμου για να μπορέσετε να παραβρεθείτε και εσείς. Τις λεπτομέρειες της συνάντησής μας μπορούμε να καθορίσουμε και τηλεφωνικώς. Έχουμε πολλά να πούμε ανταλλάσσοντας σκέψεις ιδέες και εμπειρίες !!! Πιστεύουμε ότι θα είναι γόνιμη και δημιουργική συνάντηση και για τα δυο σχολεία, γιατί ένα σχολείο αστικού κέντρου θα συνευρεθεί και θα συνεργαστεί με σχολεία δυσπρόσιτα της ορεινής υπαίθρου!
Είμαστε στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες.

Ο σύλλογος καθηγητών και η διεύθυνση Γυμνασίου και ΕΠΑΛ Καντάνου

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Η !!!!!

Δάκρυσε όλη η Ουκρανία !!!
Η εμφάνιση μιας ντροπαλής 24χρονης σε σόου ταλέντων της ουκρανικής τηλεόρασης προκάλεσε το κλάμα μίας ολόκληρης χώρας, καθώς και διεθνή αίσθηση. Περίπου 13.000.000 άνθρωποι είδαν την Kseniya Simonova στο σόου "Ουκρανία έχεις ταλέντο" σε μια εξαιρετική επίδειξη της τέχνης της άμμου. Η Ουκρανία προετοιμάζεται για τις προεδρικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2010, ενώ βρίσκεται σε πολύ κακή οικονομική κατάσταση ως χώρα.Από τον περασμένο Μάιο, οπότε και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η Simonova, με ένα κουτί γεμάτο άμμο, ζωγραφίζοντας πανέμορφες εικόνες πάνω σε αυτό, απεικονίζοντας την ιστορία της πρώην σοβιετικής χώρας, όλο και περισσότεροι θαυμαστές κάθονταν μπροστά από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες για να τη δουν. Τα βίντεό της στο Youtube έχουν συγκεντρώσει πάνω από 4.000.000 κλικ, αριθμός απίθανος για ένα κοινό που γνωρίζει λίγα για την ιστορία της Ουκρανίας.Η Ουκρανία έχασε πρίπου το 1/4 του πληθυσμού της κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αριθμός που αντιστοιχεί περίπου! στο 20% των συνολικών θανάτων. Με τη βοήθεια της άμμου, τα πορτραίτα της Simonova δείχνουν τις ανθρώπινες απώλειες από τη γερμανική εισβολή του 1941.Η σκηνή, στο άνοιγμά της, δείχνει ένα ζευγάρι να κάθεται σε ένα παγκάκι κάτω από έναν ουρανό γεμάτο αστέρια. Ξαφνικά, εμφανίζονται πολεμικά αεροπλάνα και η ευτυχισμένη σκηνή αντικαθίσταται από θλιμμένα πρόσωπα. Στη συνέχεια, έρχεται ένα μωρό και η γυναίκα χαμογελά ξανά, αλλά ο όλεθρος του πολέμου τη μετατρέπει σε χήρα, πριν η εικόνα με τη σειρά της να πάρει τη μορφή του Αγνώστου Στρατιώτη της Ουκρανίας.Η 24χρονη κέρδισε, φυσικά, το πρώτο βραβείο του παιχνιδιού (80.000 λίρες) και επέστρεψε στην κανονική της ζωή στην Κριμαία. Έκπληξη αποτελεί πάντως το κίνητρό της για τη συμμετοχή στο παιχνίδι. "Δήλωσα συμμετοχή για να βοηθήσω ένα παιδί, το οποίο χρειαζόταν να υποβληθεί σε εγχείρηση. Δεν είχα σκοπό να κάνω όλη τη χώρα να κλάψει" είπε χαρακτηριστικά.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

...ΝΕΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΣΤA ΄΄ΝΕΑ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙΑ΄΄!!!

…οξυγόνο στη νεφελώδη καθημερινότητα που βιώνουμε…

Η περιοδική έκδοση "της Γάτας το κουδούνι" είναι η "φρέσκια" αντίληψη για την ζωή που προσεγγίζει μοναδικά την ελληνική ιστορία, τον πολιτισμό, την κοινωνία, τον τόπο μας. Με μεγάλη ευχαρίστηση ανάγνωσα τα άρθρα των μαθητών, τις συνεντεύξεις, τα οδοιπορικά, τους προβληματισμούς, τις "καταθέσεις" ψυχής.
Δηλώνω σύμμαχος αυτής της σημαντικής προσπάθειας που "καλλιεργείται" στα θρανία του σχολείου σας.
Αναγνωρίζω ταλαντούχους συγγραφείς και αρθρογράφους, άτομα με όραμα, ανάγκη για επικοινωνία και έκφραση. Είναι σπουδαίο εγχείρημα η έκδοση "της Γάτας το κουδούνι" και αξίζετε συγχαρητήρια.
Είναι τιμή μας να φροντίσουμε για την εξέλιξη και βιωσιμότητα του εκδοτικού εγχειρήματος - αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για την μαθητική κοινότητα.
Η δυνατότητα έκφρασης και πρωτοβουλίας που παρέχεται στους μαθητές και καθηγητές του 4ου ΓΛΠ αποτελεί ανάσα-πνοή-οξυγόνο στη νεφελώδη καθημερινότητα που βιώνουμε. Στην εποχή μας θεωρείται καύχημα μια τέτοια πρωτοβουλία και πρέπει να ενισχύεται η προβολή και υποστήριξη της.

Δηλώνω απερίφραστα τον θαυμασμό μου.

Μαίρη Σαρλή

ΜΑRFIN EGNATIA TΡΑΠΕΖΑ
Κατάστημα Περιστερίου