.

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

9ο ΤΕΥΧΟΣ.....ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον ΠΑΥΛΟ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ

Ο ''ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ'' του ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥ ΡΟΚ...
...20 χρόνια απ'το θάνατό του, παρουσιάζουμε στο 9ο τεύχος,τον 'Ελληνα καλλιτέχνη...που συνδύασε τον ελληνικό στίχο με την ξένη μουσική σκηνή...Ο Παύλος Σιδηρόπουλος o σημαντικότερος εκπρόσωπος της Ελληνικής ροκ, ήταν δισέγγονος του Ζορμπά και ανηψιός της Ελλης Αλεξίου. Σε αυτές τις δύο διαφορετικές του ρίζες έβλεπε την αιτία της συνύπαρξης σε αυτόν του rocker και του σκεπτικιστή. Γεννήθηκε στις 20/7/1948 στην Αθήνα και ξεκίνησε την καριέρα του το 1970 απ΄ τη Θεσσαλονίκη όπου είχε πάει για σπουδές στο Μαθηματικό....

επιμέλεια-παρουσίαση:νέοι συνεργάτες από το Α1 με μουσικές ανησυχίες.
Παιδιά...καλώς ήλθατε στην ομάδα του περιοδικού!!








Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

...ίσως η πιο ωραία γιορτή που έγινε στο σχολείο μας τα τελευταία χρόνια!!!

28-10-2010
...μπράβο στα παιδιά και σε όλους τους συντελεστές αυτής της όμορφης γιορτής!!

...μια απρόσμενη συνάντηση!!

Μια απρόσμενη συνάντηση είχαμε με τη δημοσιογράφο της εφημερίδας ΄΄ΠΡΩΤΗ ‘’

του ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ κ.Χριστίνα Τσαούση.Μιλήσαμε για τη δουλειά που κάνουμε τόσα χρόνια στο 4ο ΓΕΛ, για τις εμπειρίες που αποκτήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, τη νέα μας έκδοση που ετοιμάζουμε(9ο τεύχος-Φλεβάρης 2011).

Νομίζω πως είναι μια πολύ σημαντική δραστηριότητα στο σχολείο μας γενικότερα βοηθάει σε όσους συμμετέχουν ν΄αποκτήσουν νέες εμπειρίες και σε όποιους αρέσει η δημοσιογραφία ν΄ασχοληθούν αργότερα με αυτήν... δήλωσε η Ανδριάννα Κωστοπούλου.

Θεωρώ το περιοδικό μια πηγή συναισθημάτων γιατί μου δίνει συνέχεια καινούργια ερεθίσματα, μου δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσω σπουδαίους ανθρώπους

..αλλά περισσότερο το περιοδικό μας βοηθάει να κοινωνικοποιούμαστε... είπε ο Χρήστος Μήλλας

Θεωρώ πως είναι μια δραστηριότητα που σαν κι αυτές θάπρεπε νάχει πολλές το δημόσιο σχολείο.Πρέπει τα παιδιά να ασχολούνται με θέματα που τους ενδιαφέρουν.Το περιοδικό του σχολείου μας είναι ένα διαμάντι ανάμεσα σε σκουπίδια που μας σερβίρουν ...δήλωσε η Ρεγγίνα Μανουσάκη-Φιλόλογος και τέλος ο κ.Διονύσης Κοσμάς-Μαθηματικός δήλωσε πως είναι μια δουλειά που γίνεται με πολύ αγάπη και κέφι από τα παιδιά κλέβοντας χρόνο από τον ελεύθερο χρόνο τους που δεν υπάρχει πια.Εμείς είμαστε εδώ απλά να συντονίζουμε.

Κλείνοντας είμαστε χαρούμενοι γιατί σ΄αυτή τη συνάντηση κερδίσαμε ένα φίλο και νέο συνεργάτη του περιοδικού.

Γιώργο Κωστόπουλε καλωσόρισες!!!

...δώσαμε και μεις τα αίμα μας !! (27-10-2010)

...πλούσια η ''δράση'' του σχολείου μας και τη φετεινή χρονιά!
...το πρόγραμμα ΄΄ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ΄΄ σε συνεργασία με το ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ πραγματοποίησε
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ στο χώρο του σχολείου.
Μεγάλη η συμμετοχή των αποφοίτων του σχολείου μας, των
γονιών τους αλλά και των μαθητών της φετεινής χρονιάς.
''Θέλουμε να μάθουμε στα παιδιά μας νάναι πραγματικοί εθελοντές αιμοδότες και όχι αιμοδότες με αντάλλαγμα...'' δήλωσε ο Διευθυντής του σχολείου μας κ.Αθ.Νικολόπουλος'' ...αν είχαμε 650.000 άτομα που να δίνουν μια φορά το χρόνο εθελοντικά αίμα δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα...μεγάλη η ανταπόκριση και μακάρι αυτή την προσπάθεια του 4ου ΓΕΛ να τη μιμηθούν και άλλοι...'' μας είπε η Διευθύντρια Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου κ.Ψυχάρη.
''Είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι ξανά στο σχολείο μου ανάμεσα σε χαρούμενα πρόσωπα''.Μας είπε η εθελόντρια κ.Βίκυ Σταυροπούλου απόφοιτη του σχολείου μας!!
''Αυτό που έγινε σήμερα στο σχολείο μας ήταν πολυτιμότερο από ένα διδακτικό μάθημα ...Ηταν ένα μάθημα ζωής η σημερινή μέρα...'' δήλωσαν η κ.Κατσιβέλη Σταματία Υποδιευθύντρια του σχολείου η κ.Παπαζησίμου Ελένη και ο κ.Σπυράτος Στέλιος υπεύθυνοι του προγράμματος Αγωγής Υγείας.
''Η σημερινή μέρα είναι μια πράξη αγάπης και πρέπει να βρεί μιμητές ...χαίρομαι που βρίσκομαι στο σχολείο μου που θάλεγα μου έχει λείψει...αν μπορούσα θα ξαναγύριζα!!Μέσα απ΄το σχολείο μπορείς να μάθεις πιο ουσιαστικά πράγματα...πήρα πάρα πολλά ...'' μας είπε η εθελόντρια-φοιτήτρια-πρ.Αρχισυντάκτρια 2007-2009 του περιοδικού μας Γεωργία Μεγαδούκα.
Παιδιά,καλά μας παιδιά μπράβο!!










Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

...9ο ΤΕΥΧΟΣ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ στη ΜΕΛΙΝΑ ....επίσκεψη στο ΙΔΡΥΜΑ ΄΄ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ΄΄

...επισκεφτήκαμε σήμερα την έκθεση που λειτουργεί στο
΄΄ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ΄΄...στα πλαίσια του αφιερώματος του περιοδικού μας (9ο) τεύχος στην αξέχαστη ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ.Μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία της ομάδας μας για μια έκδοση με εξαιρετικό περιεχόμενο!!!




















Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

...ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!

22/10/2010 2:52:59πμ


from


Vaios Anastassopoulos

na xerete oti i sinantisi mas itan apo tis pio eutixismenes stigmes ton diakopon mou stin patrida. Sas perimenoume Australia.
sas egrapsa kati gia to periodiko. Molis etoimaso to iliko tha sas enimeroso.



Me polli ektimisi

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΛΑΒΑΜΕ...ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ!!!(...με αφορμή την επίσκεψη του δημοσιογράφου του SBS Βάιου Αναστασόπουλου στο σχολείο μας!!...)

ΜΕ ΚΑΝΑΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ!!!

Έεεεετσι....έεεετσι!

Χαίρομαι πάρα πολύ με τα νέα σας. Ήμουν σίγουρος πως η συνάντηση αυτή θα ήταν εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα και για τα δύο μέρη, γι αυτό άλλωστε και την πρότεινα. Ο Βάιος έχει επιστρέψει. Σε χθεσινό τηλεφώνημα μου εξέφρασε εν περιλήψει και τη δική του χαρά και τον ενθουσιασμό του για τη συνάντηση στο 4ο και την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχε μαζί σας. Την ερχόμενη Τρίτη θα τον επισκεφθώ στο SBS για μια συνέντευξη που θα κάνουμε για το 1ο Ελληνικό Μαθητικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου που ανοίγει τις πύλες του την Κυριακή 24 Οκτωβρίου σε κεντρικό κινηματογράφο της Μελβούρνης. Επιφυλάχθηκε να μου μιλήσει αναλυτικά για την εμπερία του με το τέλος της ραδιοφωνικής μας κουβέντας.

Τελειώνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και πάλι που για άλλη μια φορά με κάνατε υπερήφανο.

Έεεεετσι.....έεεετσι!

Υ.Γ Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς σε όλη την ομάδα, δασκάλους και μαθητές. Ελπίζω στην επόμενη μου επίσκεψη στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2011 να οργανώσουμε μια συνάντηση και με την συντακτική ομάδα του περιοδικού για να γνωρίσω κι από κοντά την τωρινή γενιά "σκυταλοδρομέων" του Κουδουνιού της Γάτας!

manos tzimpragos

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

...μια ΄΄ΓΕΜΑΤΗ΄΄ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ....


....ένα ευχάριστο διάλειμμα στην καθημερινότητα του σχολείου..






...το μεσημέρι της Παρασκευής στα πλαίδια του προγράμματος του περιοδικού επισκεφτήκαμε το Υπουργείο Παιδείας και συναντήσαμε την κ.Θάλεια Δραγώνα -Ειδική Γραμματέα- και το Διευθυντή Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Στυλιανό Μερκούρη και μιλήσαμε μαζί τους....
...και το απόγευμα είμαστε προσκεκλημένοι από το Δ.Σ. του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων Ελλάδας στη συνεδρίασή τους με αφορμή τον προγραμματισμό του Συνεδρίου 10-13 Δεκεμβρίου 2010 στην πόλη των Καλαβρύτων...
...Καλή δύναμη και επιτυχία στους σκοπούς του δικτύου, σας
ευχόμαστε φίλε Μπάμπη!!!













Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

...1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ της ΟΜΑΔΑΣ(συντακτικής) του ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ( 14-10-2010)


...μιλήσαμε για τη δραστηριότητά των έξι (6) χρόνων στο σχολείο μας και διαπιστώσαμε με μεγάλη χαρά την προθυμία των μαθητών της Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ να αποτελέσουν το καινούργιο συντακτικό δυναμικό του περιοδικού,στηριζόμενοι στην ομάδα των μαθητών της Β΄και Γ΄Λυκείου.
..σας περιμένουμε λοιπόν στο γραφείο μας να τα πούμε..ν΄ανταλλάξουμε ιδέες και να ακούσουμε νέες προτάσεις...
Η συντακτική-Εκδοτική ομάδα

...ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το 4ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ σας καλεί την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010 ,
10.00-13.00 στην εθελοντική αιμοδοσία που γίνεται στο σχολείο μας σε συνεργασία με το κέντρο αιμοδοσίας του ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ.
Θα μα τιμήσει με την παρουσία της η ηθοποιός Βίκυ Σταυροπούλου, απόφοιτη του σχολείου μας.

Ο Διευθυντής
Νικολόπουλος Αθανάσιος

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

...ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ -ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ ( Μάνο σ΄ευχαριστούμε!!!..).

Το κουδούνι αυτή τη φορά χτύπησε... πολύ δυνατά και ακούστηκε... πολύ μακριά!!!
Συναντήσαμε στο σχολείο μας το Vaio Αnastasopoulo ο οποίος εργάζεται στο ραδιοφωνικό σταθμό SBS(Special Broadcasting Service)-Μελβούρνη που είναι κρατικός και εξυπηρετεί τις μεταναστευτικές κοινότητες της Αυστραλίας, στο ελληνικό πρόγραμμα το οποίο μεταδίδεται σε όλες τις πολιτείες της Αυστραλίας(sbs.com.au ή sbs.com.au/greek)
Μιλήσαμε...για τη δουλειά που κάνουμε,για τις αξέχαστες εμπειρίες μας στο ταξίδι μας των έξι (6) χρόνων στο 4ο ΓΕΛ,τις δικές μας ανησυχίες,
τα προβλήματα της νεολαίας,την πολιτική,την τρέχουσα κατάσταση,την παιδεία, τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ ...για το δικό του ταξίδι, για τη δουλειά που κάνει ο ίδιος στο ραδιόφωνο στην Αυστραλία,για την Ελληνική κοινότητα,τις εμπειρίες του από τα σχολεία στη Μελβούρνη,την αγάπη του γι΄αυτό που κάνει,για τη συνεργασία του με το Μάνο Τζιμπραγό που είναι ο καλός φίλος και συνεργάτης τόσων χρόνων!!!έεεετσι...έεεεετσι!!!!!

Αγαπητέ κε Βάιο
Σας ευχαριστούμε για τη δυνατότητα που μας δώσατε !
Η ομάδα του περιοδικού
Υ.Γ. τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα!








































Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

...ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ τα ΝΕΑ ΜΕΛΗ της ΟΜΑΔΑΣ μας ( φωτογραφική ομάδα)








Π.Μ.








Ν.Π

...τη Νικολέττα Παπαχριστοδούλου και τον Πέτρο Μάντη (Α2)
...και παρουσιάζουμε δείγμα της δουλειάς τους ...

τους ευχόμαστε καλή χρονιά και πολλές επιτυχίες!!!!
η ομάδα του περιοδικού

...ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ 9ο ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΒΛΑΣΗ ΜΑΡΑ



...Τον συναντήσαμε και μιλήσαμε μαζί του για τους στόχους του ,τα οράματά του ,τις διακρίσεις του και γενικότερα για την πορεία του στο χώρο του πρωταθλητισμού...Ο Βλάσης ,μαθητής του σχολείου μας, ανοίγει την καρδιά του και μας μιλάει ...
...για τη ζωή του
...για τους αγώνες
...την εμπειρία του από τα δικά του ταξίδια
...τη σχέση του με άλλους μεγάλους αθλητές
...και για τα μελλοντικά του σχέδια...!!

επιμέλεια παρουσίαση :Κοσμαδάκη Ιωάννα,μέλος της συντακτικής ομάδας.