.

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

...λάβαμε...δημοσιεύουμε!!!

Aγαπητέ Άγιε Bασίλη,
Πρώτα πρώτα θέλω να σε ευχαριστήσω για το περσινό σου δώρο που ήταν μια ωραιότατη ρυτίδα στο μεσόφρυδο και έχω να σου πω ότι αν φέτος επιχειρήσεις να μπεις απ' την καμινάδα μου θ' ανάψω τζάκι και θα σε κλάψουν οι τάρανδοι.
Kατά τα άλλα, όπως τα ξέρεις. Eτοιμαζόμαστε για γιορτές καπάκι Xριστούγεννα-Πρωτοχρονιά και θα περάσουμε κα-τα-πλη-κτι-κά όπως κάθε χρόνο. Tις ημέρες των παραμονών θα επωφεληθούμε από το συνεχές ωράριο των καταστημάτων για να ξεχυθούμε σύσσωμοι στα μαγαζιά και να ψωνίσουμε ό,τι να' ναι και μετά θα κουβαλάμε τα ό,τι να' ναι μας φορτωμένοι με τις σακουλάρες πάνω κάτω στη Σκουφά, ψάχνοντας δύο ώρες για ταξί. Όταν βρούμε ταξί θα καταραστούμε την ώρα και τη στιγμή που το βρήκαμε και μπλέξαμε στην κίνηση και γύρω γύρω όλοι θα κορνάρουν και θα βρίζει ο ένας τον άλλο ένεκα της ημέρας. Tο βράδυ της παραμονής των Xριστουγέννων, θα βγούμε έξω για να τιμήσουμε τη γέννηση του Θεανθρώπου και θα στριμωχτούμε κι εμείς στη φάτνη με τα ζώα, δηλαδή στο Rex, στην Aθηνών Aρένα, στο Bοτανικό και σε άλλα μέρη. Kαι θα φοράμε όοολες το «μικρό μαύρο φόρεμα». Kαι όοοολοι οι άντρες θα καπνίζουν μια τεράστια γιορτινή πουράκλα που θα βρωμάει και θα ζέχνει. Ύστερα, αφού χορέψουμε τσιφτετέλι και πιούμε ό,τι ποτό κυκλοφορεί σε μολότοφ στην αγορά, θα γυρίσουμε στο σπίτι για να ξεράσουμε και να περιμένουμε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Tην παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα ξαναξεχυθούμε στα μαγαζιά να ξαναψωνίσουμε τα ό,τι να 'ναι που περίσσεψαν απ' τα Xριστούγεννα και θα επιστρέψουμε στα σπίτια μας πτώματα για να ετοιμαστούμε άρον άρον για το ρεβεγιόν. Tο πιο ευχάριστο απ' όλα είναι ότι επιτέλους θα συναντηθούμε όοοοολοι μαζί γιατί θα εγκλωβιστούμε στο Σύνταγμα και στην Kηφισίας πρωτοχρονιάτικα και θα καπνίζουμε μέσα στα αυτοκίνητα με αναμμένο το κλιματιστικό και όλα θα είναι ένα σίχαμα. Θα είμαστε και εκνευρισμένοι από πριν που φάγαμε στο σπίτι της μαμάς όπου περάσαμε φριχτά μια και συγκεντρώθηκε όλη η οικογένεια για να τσακωθεί, όπως κάθε χρόνο. Eπίσης όπως κάθε χρόνο, το φαγητό θα είναι χάλια, γιατί το κρέας της γαλοπούλας είναι απαίσιο και σκληρό και άμα κρυώσει γίνεται σαν βατραχοπέδιλο. Παρ' όλα αυτά, θα καταβροχθίσουμε τον άμπακο με έμφαση στη γέμιση και στη βασιλόπιτα και θα σκάσουμε και μετά θα νυστάζουμε και θα θέλουμε να χωρίσουμε τους άντρες μας, γιατί φυσικά αυτοί φταίνε που τραβιόμαστε στη μέση της νύχτας σαν τους ηλίθιους, και στο μεταξύ όλα τα μαγαζιά θα είναι γεμάτα από κόσμο που καλωσορίζει το νέο χρόνο με ξέφρενο ενθουσιασμό, πράγμα το οποίο δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω. Aυτό το στίχο «πάει ο παλιός ο χρόνος ας γιορτάσουμε παιδιά» πρέπει να τον έχει γράψει ο Φόρεστ Γκαμπ γιατί μόνο αν είσαι ο Φόρεστ Γκαμπ γιορτάζεις που λιγοστεύει κατά ένα χρόνο η ζωή σου και θα σε φάει το μαύρο χώμα μια ώρα αρχύτερα. Aυτά. Όσο για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν μας θα το περάσουμε κι αυτό φα-ντα-στι-κά ξαναζουλιγμένοι στα μπουζούκια ή στα κουλά κυριλέ κλαμπ με τους πορτιέρηδες όπου θα πιούμε πετρέλαιο. Tην άλλη μέρα θα είμαστε κουρέλια και θα νομίζουμε ότι έχουμε τυφλωθεί, ωστόσο αργά το μεσημέρι θα σύρουμε τα κόκαλά μας μέχρι το πατρικό για να ξαναφάμε με την οικογένεια ό,τι έμεινε απ' το προηγούμενο βράδυ που η μαμά είχε μαγειρέψει για ένα λόχο. Mετά θα κάνουμε φύλο και φτερό τη χτεσινή βασιλόπιτα για να βρούμε το φλουρί που δεν θα βρεθεί ποτέ γιατί θα το έχει καταπιεί ο παππούς με το πρωινό του ρόφημα. Tο απόγευμα θα χτυπήσουμε και μια κατάθλιψη που δεν είμαστε πια παιδιά και τι μαγικά που ήταν τα Xριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά κάποτε. Kαι μετά οι γιορτές δεν θα λένε να τελειώσουν γιατί θα έχουμε και τα Φώτα και του Aϊ Γιαννιού και, αμάν πια, αγαπητέ Άγιε Bασίλη, σ' αγαπάω, σ' εκτιμάω, αλλά κοίτα μην τολμήσεις και πλησιάσεις σπίτι μου. Φέτος θέλω μόνο Kαλικάντζαρους.
Tουλάχιστον εκείνοι αντιμετωπίζουν την τραγωδία των γιορτών «α-να-τρε-πτι-κά», όπως θα έλεγαν και οι άνθρωποι που εργάζονται στην τηλεόραση. Kαι τώρα κλείνω γιατί πρέπει να γράψω και σ'άλλο άγιο. Σε κάνα μήνα έχουμε Bαλεντίνο.
http://36dimotiko.blogspot.com/

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

...η ΠΡΩΤΗ του ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ πάλι ΜΑΖΙ ΜΑΣ!!!!

...πλούσιο το ρεπορτάζ από την επίσκεψη στο γραφείο μας της κ.Χριστίνας Τσαούση της εφημερίδας ''ΠΡΩΤΗ'' του ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ.Να συμπληρώσουμε μόνο οτι στην ομάδα του περιοδικού συμμετέχουν αρκετοί μαθητές του σχολείου μας και οι καθηγητές Aθανασοπούλου Σάντυ,Καραγιάννης Ιωάννης, Τζιβιέρη Ασημίνα,Δρούκα Ελένη και Ντελοπούλου Ιωάννα.

Κα Τσαούση
Σας ευχαριστούμε για την ιδιαίτερη παρουσίαση που κάνατε για το σχολείο μας !!!!

Υ.Γ. σε μια από τις επόμενες συνεντεύξεις θα θέλαμε να είσαστε μαζί μας!!!

...γνωρίσαμε τον πρ.Δήμαρχο Καλαβρύτων κ.Θανάση Παπαδόπουλο και μιλήσαμε για το ''ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ''( αφιέρωμα στο 9ο τεύχος)

....συναντήσαμε στο γραφείο του στο Σύνταγμα τον κ.Θανάση Παπαδόπουλο πρ.Δήμαρχο Καλαβρύτων και επίτιμο πρόεδρο του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων Ελλάδας περιόδου 1940-45 και μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου...και μιλήσαμε ...για το ιστορικό και τους σκοπούς της ίδρυσης του Δικτύου...για τα βιώματά του σαν Δήμαρχος και Πρόεδρος του Δικτύου ....για τις επαφές που είχε...για τη Γερμανία του τότε αλλά και του σήμερα αλλά και τη ΄΄συγνώμη ΄΄ τους...για τις Γερμανικές αποζημιώσεις...για τη θέση της επίσημης πολιτείας σ΄αυτό το μεγάλο θέμα...για τις εκδηλώσεις του ολοκαυτώματος 12 και 13 Δεκεμβρίου 2010 στα μαρτυρικά Καλάβρυτα
...ακούσαμε...και μάθαμε...από έναν πολιτικό με ανθρώπινο λόγο!!! Σας ευχαριστούμε κ.Παπαδόπουλε γι΄αυτήν τη συνάντηση αλλά και για την πρόσκληση!!!!!...κερδίσαμε έναν ακόμη φίλο στη μεγάλη παρέα μας!!!Για την ομάδα του περιοδικού
Χρήστος Μήλλας-Κατερίνα Γκόλα-Λίνα Τσαλαματά-Ιωάννα Φακούδη-Διονύσης Κοσμάς -Ασημίνα Τζιβιέρη

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

...λάβαμε πρόσκληση από το ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ

Εθνικό Δίκτυο Νέων

Μαρτυρικών Πόλεων & Χωριών Ελλάδας

Περιόδου (1940-1945)

Μαρτυρική Πόλη Καλαβρύτων 19.11.10

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σας προσκαλούμε στις εκδηλώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων που θα πραγματοποιηθούνε στις 12 & 13 Δεκεμβρίου 2010 στα Καλάβρυτα. Επίσης σας προσκαλούμε στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εθνικού Δικτύου Νέων Μαρτυρικών Πόλεων & Χωριών Ελλάδας περιόδου (1940-1945) που θα πραγματοποιηθεί στα Καλάβρυτα την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 15:00 στην αίθουσα του Αρχοντικού της Παλαιολογίνας. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε έγκαιρα για την συμμετοχή σας, μέχρι την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2010. (Παράκληση η πρόσκληση ισχύει για 1 εκπαιδευτικό και 2 μαθητές).

Για το Δ.Σ.

του Εθνικού Δικτύου Νέων Μαρτυρικών Πόλεων & Χωριών Ελλάδας περιόδου (1940-1945

Με εξαιρετική τιμή και σεβασμό

Ο πρόεδρος

του Δικτύου Νέων Μαρτυρικών Πόλεων & Χωριών Ελλάδας

περιόδου (1940-1945)

Δασκαλάκης Ε. Χαράλαμπος

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

...17 NΟΕΜΒΡΗ 2010

...37 χρόνια μετά!!!
Κάθε Νοέμβρη, ο νους και η καρδιά μας είναι εκεί, στο Πολυτεχνείο της Αθήνας, στην ηρωϊκή εξέγερση των φοιτητών, της νεολαίας και ολόκληρου του ελληνικού λαού κατά της τυραννίας, το Νοέμβριο του 1973.Το Πολυτεχνείο συμβολίζει, όχι μόνο τον ηρωϊκό αγώνα αλλά και την ενότητα όλων των δημοκρατών. Οι αγώνες του Νοέμβρη αποτελούν την κορυφαία εκδήλωση της εφτάχρονης αντιδικτατορικής πάλης και μια από τις πιο σπουδαίες στιγμές των αγώνων του λαού μας και της νεολαίας ειδικότερα για την ελευθερία. Τα ιδανικά της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της ειρήνης, της αγάπης για τη ζωή και τον άνθρωπο, παραμένουν ζωντανά και θα παραμένουν επίκαιρα και αναλλοίωτα, όσα χρόνια και αν περάσουν από εκείνη την εξέγερση. Πάντα ζωντανά να οδηγούν και να φρονηματίζουν τις νέες και τους νέους μας. Πάντα επίκαιρα…Το Πολυτεχνείο ήταν και θα είναι πάντα ένα ζωντανό κάλεσμα για την δημοκρατία, την ανθρωπιά και την ελευθερία.

..εξαιρετική η παρουσίαση της ημέρας μνήμης στο σχολείο μας…

…τα καλύτερα στη νέα μουσική ομάδα!!!





Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

...η ΑΦΙΣΑ που κοσμεί την ΑΙΘΟΥΣΑ μας!!!




...Γιώργο Κωστόπουλε.....σ΄ευχαριστούμε!!!

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

...η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΛΙΚΗ ...''ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ''

Βραβεία ΕΒΕΑ Μαθητών - Φοιτητών 2010

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, επιθυμώντας να παροτρύνει τους νέους στην ιδιωτική πρωτοβουλία και να προωθήσει την έννοια της επιχειρηματικότητας, έχει καθιερώσει και διοργανώνει με επιτυχία κάθε χρόνο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Έκθεσης και Συγγραφής Εργασίας και βραβεύει τους μαθητές και φοιτητές που αριστεύουν. Φέτος διαγωνίστηκαν οι μαθητές της Β` και Γ` τάξης του Λυκείου στη συγγραφή έκθεσης με θέμα «Το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας και η οικονομική ανάπτυξη» και οι φοιτητές των Ανωτάτων και Τεχνικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στη συγγραφή εργασίας με θέμα «Το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας. Φύση, αίτια, διαστάσεις, ευθύνες, επιπτώσεις. Προοπτικές εξόδου»

Οι μαθητές που διακρίθηκαν είναι :

Αλίκη Μωυσιάδη (Γ` Τάξη του 4ου Γενικού Λυκείου Περιστερίου)

1Ο Βραβείο χρηματικού ποσού 1.500 ευρώ

Kαλή μας Αλίκη ...σου ευχόμαστε πάντα επιτυχίες...

...είμαστε σε αναμονή για το διαγωνισμό των ΝΕΩΝ!!

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

..και ''ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ'' ΜΑΖΙ ΜΑΣ στο 9ο ΤΕΥΧΟΣ

...στο '' IN THE MIX''του ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ήταν η συνάντησή μας με τα ''ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ''.
...μιλήσαμε για ... το ξεκίνημά τους...πως προέκυψε η ονομασία τους...για τη ''φιλοσοφία '' που ακολουθεί το συγκρότημα...τα μουσικά τους ακούσματα, για τη νεολαία και τα προβλήματά της...για το πως βλέπουν τα μουσικά δρώμενα στηνΕλλάδα...και για πολλά ακόμη!!!
...σας ευχαριστούμε!



Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΝEA THΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΝΙΩΝ...ΚΑΝΤΑΝΟΣ-ΧΑΝΙΑ...΄΄το ταξίδι της ζωής μας!!!''

http://www.minedu.gov.gr/index.php? (NEA THΛΕΟΡΑΣΗ)

http://www.neatv.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1426:ths-gatas-to-koydoyni&catid

=25:2010-03-23-18-38-04&Itemid=106

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!!

...ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΣΤΙΒΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ ΙΑΚΩΒΑΚΗ ...

... στο προπονητικό κέντρο ''ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ''
….σ΄ έναν αθλητή δε δίνεις ποτέ τη δικαιολογία για ν΄ αποτύχει...
…βασικό ρόλο που ασχολήθηκα με τον αθλητισμό έπαιξε η οικογένειά μου…το κίνητρο στην ηλικία που ξεκίνησα (15 χρονών ) ήταν να περνάω καλά γι αυτό που κάνω.Πρώτο μου μετάλλιο πριν 15 χρόνια ακριβώς, στο Bath της Αγγλίας…. εκεί κατάλαβα ότι αυτό που κάνουμε είναι καταπληκτικό… οτι εκπροσωπείς τη χώρα σου...όχι τόσο για την επίδοση αλλά κυρίως για τη συμμετοχή.Ελεύθερος χρόνος δεν υπάρχει… αφοσιώνομαι εντελώς σ΄αυτό που κάνω……δεν έχω μετανιώσει γι αυτό… το διασκεδάζω αφάνταστα…Ο Ελληνικός αθλητισμός αυτή τη στιγμή βρίσκεται πολύ χαμηλά… Δεν υπάρχουν κίνητρα απ΄την πολιτεία… γι΄αυτό δεν ξέρω αν σήμερα ήμουν 19 ετών αν άξιζε να ασχοληθώ με αυτό που κάνω αυτή
τη στιγμή…
Το ντόπιγκ πάντα υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει σ΄ όλους τους τομείς…δεν υπάρχει άσπρο-μαύρο… δεν είναι όλοι καθαροί ή όλοι βρώμικοι… ασφαλώς και είναι καταδικαστέα τέτοια ζητήματα…είχα βαρεθεί το 2004 να με αντιμετωπίζουν σαν έναν εν δυνάμει ντοπαρισμένο…δεν μπορεί νάναι όλοι το ίδιο.

Τώρα ετοιμάζομαι για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2011 στη Ν.Κορέα και για τους Ολυμπιακούς του 2012…... παλιά ήμουν απόλυτος… όταν έγινα πατέρας…έχω γίνει πιο ελαστικός στον τρόπο που κρίνω κάποιους άλλους...πιο συναισθηματικός… πιο διαλλακτικός …τώρα δικαιολογώ κάποια πράγματα… …σ΄ έναν αθλητή δε δίνεις ποτέ τη δικαιολογία για να αποτύχει...κανένα ελαφρυντικό σε αθλητή για να πατήσει επάνω και να σου πει απέτυχα…

Ευχαριστούμε τον πρωταθλητή μας ΠΕΡΙΚΛΗ ΙΑΚΩΒΑΚΗ για τον πολύτιμο χρόνο που μας διέθεσε …του ευχόμαστε …ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!!! (περισσότερα στο 9ο τεύχος)
Για την ομάδα του περιοδικού
Ανδριάννα Κωστοπούλου, Αιμιλία Μπραίμη, Ιωάννα Κοσμαδάκη
Κορύλλος Βασίλης, Κοσμάς Διονύσης

Υ.Γ.:άλλη μια εξαιρετική συνάντηση όπως άλλωστε όλες οι δραστηριότητες που κάνουμε τόσα χρόνια!!

τα καλύτερα έρχονται!!!!!!!!!!!














Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

...ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ...ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ!!!

...συγχαρητήρια στα παιδιά και στους καθηγητές για τη δραστηριότητα που αναπτύσει το σχολείο που αφορά την έκδοση του περιοδικού.
...παιδιά ...συνεχίστε με τον ίδιο ζήλο και κυνηγείστε τα αληθινά πράγματα της ζωής πάντα με το κεφάλι ψηλά.
Το 4ο ΓΕΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ είνα ένα από τα πιο οργανωμένα Δημόσια σχολεία!!!
1-11-2010
Χριστίνα Τσαούση-Δημοσιογράφος
εφημερίδα ΠΡΩΤΗ Περιστερίου
Υ.Γ: από τη δεύτερη επίσκεψη της δημοσιογράφου στο γραφείο μας!!



σας ευχαριστούμε!!!