.

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

...το ''The Cat bell'' με ακολουθεί όπου κι αν βρεθώ!!

                Καλημέρα - Καλησπέρα.... ΓΑΤΟΝΙΑ





Σας στέλνω ενα σύντομο χαιρετισμό απο το όμορφο Εδιμβούργο με μια σύντομη ιστορία.
Σε αυτό το νέο μου ξεκίνημα εδώ έχω κληθεί να εξιστορίσω αρκετές φορές το πώς άρχισε το φλέρτ μου με τη φωτογραφία...και αυτο το ''The Cat bell'' με ακολουθεί όπου κι αν βρεθώ.
Θυμάμαι στις αίθουσες του λυκείου μας (4ο ΓΕΛ τότε και ας μου επιτραπεί το ΜΑΣ) να κυκλοφορώ και να σκέφτομαι συνέχεια το πόσο ήθελα να ειμαι ο Φωτογράφος, να γίνω φωτογράφος, να λένε ''να αυτός είναι φωτογράφος'' ναι... τελείως ψώνιο :)) πέρασα φοιτητής και αυτή η σκέψη ήταν στο μυαλό μου...Ήθελα να ταξιδεύω και να φωτογραφίζω... ΑΥΤΟ!!
Τελείωσα το ΤΕΙ (Αρχιτεκτονλής Τοπίου) και επέμεινα σε αυτό... να γίνω φωτογράφος. Είχα κάνει κάποια βήματα όσο ήμουν φοιτητής και έτσι είχε δημιουργηθεί ένα υπόβαθρο...
Οταν επέστρεψα Αθήνα και σε μια δύσκολη κατάσταση (ήταν και τα πρώτα κρούσματα κρίσης δηλαδή πριν 2 περίπου χρόνια) έκανα φωτογραφικές δουλειές δεξιά κ΄ αριστερά.
Μπορει να μην είχα φτάσει σ αυτό που ήθελα αλλά κάτι μέσα μου μου έλεγε οτι δεν είναι μόνο αυτό. Πίστευα σε αυτό που σκεφτόμουν... θα έλεγε κανείς οτι είχα εμμονή με αυτό. Ήθελα να πιάσω δουλειά σε ταξιδιωτικό περιοδικό.
Μετά απο 8 μήνες και μέσα απο παρέες και αρκετές γνωριμίες ήρθαν έτσι τα πράγματα και ξεκίνησα να συνεργάζομαι με το ICONS TRAVELERS. Ναι... είχα πετύχει αυτό που σκεφτόμουν... Είχα πιστέψει σε αυτό.Ταξίδευα σε πολλά μέρη στην Ελλάδα και δεν έκανα τίποτε άλλο πέρα απο το να φωτογραφίζω, να γνωρίζω επιχειρηματίες, εστιάτορες, γιαγιάδες σε σοκάκια, παιδιά ανέμελα και ένα σωρό ανθρώπους...
Κλείνοντας αυτό τον κύκλο μιας ιδανικής συνεργασίας και έχοντας θερίσει μέσα σ ένα απόγευμα στην παραλιακή (οπου έγινε και η πρώτη γνωριμία με ανθρώπους του περιοδικού) ένα σωρό εμπειρίες, στιγμές, ανθρώπους,φίλους θα σκέφτομαι πάντα και θα λέω ένα πράγμα... να έχεις πίστη στα θέλω σου... να μην τα ξεχνάς γιατί θα σε ξεχάσουν κ αυτά! Κάποιοι το λένε σύμπαν, κάποιοι θεό και κάποιοι άλλοι...απλά τύχη.
Εγώ θα το πω απλά θετική σκέψη.Τα πράγματα στη χώρα μας ειναι δύσκολα. Αυτό μη σε απογοητεύει... χαμογέλα γιατί είναι μεταδοτικό (...ναι ισχύει!!!!), κράτησε έντοντα μέσα σου αυτό που θες να γίνεις και πίστευε...
Η συμβουλή του πατέρα μου πριν απο μια εβδομάδα ... ''Πίστευε στον εαυτό σου και θα καταφέρεις ότι σκέφτεσαι...''

Να ονειρεύεστε ρε!!!
σας φιλώ
Lefteris Partsalis-φωτογράφος περιοδικού 2004-2006

Σ΄ευχαριστούμε Λευτέρη...ζήσε τ΄όνειρό σου!!!
δ.κ.