.

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

"ΚΑΤΑΛΗΨΗ'' ΕΦΗΒΩΝ ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Στην ολομέλεια της Βουλής συναντήθηκαν τη Δευτέρα 7 -9-2009 οι έφηβοι βουλευτές στα πλαίσια της ΙΔ΄Συνόδου της Βουλής των εφήβων.Στα 14 χρόνια μιας πετυχημένης πορείας του θεσμού παρατηρούμε μια μείωση του ενδιαφέροντος και του πάθους του πολιτικού λόγου των ΄΄βουλευτών΄΄ ο οποίος , ύστερα και από επισήμανση του Προέδρου της Βουλής κ.Σιούφα δεν πήγαζε από βάθους καρδιάς αλλά ήταν απλή ανάγνωση μιας ενδιαφέρουσας πλήν τυπικής έκθεσης.
Πολιτική σκέψη, κατά τη διάρκεια των εργασιών της Βουλής των Εφήβων δεν υπήρχε. Ο λόγος των εφήβων βουλευτών μας θύμιζε κατά πολύ τους ξύλινους λόγους των σημερινών πολιτικών και δυστυχώς μας οδηγούν στο συμπέρασμα οτι η πολιτική φλόγα δεν υπάρχει στους σημερινούς εφήβους.
Δυστυχώς πλήν εξαιρέσεων η λέξη πάθος απουσίαζε από το λόγο των εφήβων βουλευτών.Κατά τάλλα , η συνολική εμπειρία (από τα δημοσιογραφικά έδρανα της Βουλής, παρακαλώ!!) ήταν εξαιρετική τόσο για μας όσο και για τους πρωταγωνιστές της....

Βούλα Μητσέα - Αρχισυντάκτρια ( Φοιτήτρια πλέον )
Ηλίας Ελευθεριάδης -Αρχισυντάκτης

1 σχόλιο:

  1. φυσικα ηταν μια ακομη ξεχωριστη εμπειρια..να πηγαινει το περιοδικο μασ για δευτερη φορα σε ενα χρονο στην βουλη..
    ωστοσο ιδιαιτερα εθχαριστη ηταν η "κλασσικη" πια επισκεψη μασ στον "8αναση"(την ταβερνα στο μοναστηρακι)οπου γευματισαμε..
    ωραια περασαμε κ σημερα..:))))
    Σ.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή