.

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

...ΣΑΣ ''ΖΗΛΕΥΩ''......λάβαμε μια συγκινητική επιστολή!!!!! ( Καλάβρυτα 2010....Αιμιλία σ΄ευχαριστούμε πολύ!!!)

Οι αναμνήσεις μου από τη γνωριμία μου με τα παιδιά και τους καθηγητές του 4ου ΓΕΛ Περιστερίου , στη διάρκεια της επίσκεψής τους στα Καλάβρυτα, με αφορμή την 67η επέτειο του ολοκαυτώματος της πόλης μου.

Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μας κάνατε και επισκεφτήκατε την πόλη μας, καθώς επίσης και να σας συγχαρώ για την υπέροχη δουλειά που κάνετε.
Η δουλειά σας θα πρέπει να γίνει παράδειγμα προς όλα τα παιδιά που ζούμε σε μαρτυρικές πόλεις και χωριά, όπως τα Καλάβρυτα, τα οποία μπορεί να μην γνωρίζουμε την ύπαρξη άλλων τέτοιων περιοχών που έχουν παρόμοια ιστορία με τη δική του, νέοι οι οποίοι δεν γνωρίζουν καλά καλά τη δική τους ιστορία , άτομα τα οποία παραβρίσκονται σε εκδηλώσεις μνήμης μόνο και μόνο γιατί υπάρχει ο φόβος των απουσιών. Εκτός από παιδιά, ενδεχομένως να υπάρχουν και μεγαλύτερα ηλικιακά άτομα τα οποία δεν δημιουργούν ερεθίσματα έτσι ώστε τα νεότερα ηλικιακά άτομα να ασχοληθούν με την ιστορία. Θα πρέπει να ήμαστε περήφανοι για τον τόπο καταγωγής μας και να σεβόμαστε τους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι δεν αρνήθηκαν να σηκωθούν πρωί πρωί και να αποκριθούν στο κάλεσμα των Γερμανικών στρατευμάτων. Επιπλέον θα πρέπει να γίνουμε πιο ευαισθητοποιημένοι, όπως εσείς που αφήσατε τα φροντιστήρια σας και το σχολείο σας για να παραβρεθείτε στην πόλη μας και μπράβο για την ευαισθησία που δείχνετε για να μάθετε τα γεγονότα που συνέβησαν.
Κάτι άλλο που με εντυπωσίασε ιδιαιτέρως σε 'σας ήταν οι σχέσεις που είχατε με τους καθηγητές σας αλλά και μεταξύ σας, ήσασταν σαν μια παρέα. Σας θαύμασα γιατί εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά, δεν ήμαστε δεμένοι μεταξύ μας και δεν θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε και να κάνουμε κάτι ανάλογο με εσάς.
Σας ''ζηλεύω'' και σας εύχομαι να συνεχίσετε να κάνετε αυτό, για πολλά χρόνια ακόμα, μακάρι όλα τα σχολεία να ήταν σαν το δικό σας και να έχουν το ζήλο που έχετε εσείς για μάθηση αλλά και για ανακάλυψη νέων πληροφοριών. Θα ήθελα πάρα πολύ να φοιτούσα στο σχολείο σας καθώς και να ήμουν μέλος της ομάδας που κάνει αυτή την υπέροχη δουλειά.
Θα χαιρόμουν ιδιαιτέρως να σας ξαναέβλεπα στην πόλη μου

Με εκτίμηση
Αιμιλία Ζέζου

7 σχόλια:

  1. Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ!!! ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ!!!

    ΕΝΑΣ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΣ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΥΤΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. eyxaristoyme gia ta kala sou logia!!!
    ola auta pou eides na simvainoun stin apostoli einai apotelesma douleias kapoon anthropon....tuxaio tipota!!!
    tous eyxaristoyme!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Κ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. xronia polla!!!!!!!!!!!!
    kales giortes.
    2011 eyxes gia oloys!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και όμως! αυτό το σχολείο "συμφέροντα" επιθυμούν να σβήσει! ας αγωνιστούμε όλοι να μη συμβεί αυτό. Απόφαση και ενότητα θριαμβεύουν μόνο αν όλοι το θελήσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή