.

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

...ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΥΛΗ του 9ου ΤΕΥΧΟΥΣ...λάβαμε..δημοσιεύουμε μέρος του κειμένου!!!!

…θέλουμε να ανοίξουμε τα φτερά μας...αλλά που να πετάξουμε αν δεν υπάρχει ουρανός ;

……………………………………………………………………………………………………………………………..........................................

..........................................................................................................................................................................

…. Αυτά πιστεύετε για μας;

Για να δούμε, ακόμα κι αν υποθέσουμε πως έχετε δίκιο και το κάνουμε απλά γιατί βαριόμαστε να κάνουμε μάθημα, γιατί σιχαινόμαστε το σχολείο , γιατί μας τη δίνει μόνο και μόνο που πατάμε το πόδι μας στην τάξη!

Ωπα ωπα...Σιχαινόμαστε το σχολείο;To βαριόμαστε;

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ;;

E, ναι λοιπόν το βαριόμαστε! Βαριόμαστε αυτό το τυποποιημένο σχολείο που δεν προσφέρει τίποτα παρά επιφανειακές άχρηστες γνώσεις!! Γιατί είναι απλά ένα μέσο για να ''δουλέψουμε''! Όχι να εργαστούμε, να δουλέψουμε! Να γίνουμε δούλοι σε μια σάπια κοινωνία! Γιατί είναι απλά ένα μέσο για να βγάλουμε χρήμα! Και να απολαύσουμε οοολες αυτές τις υλικές απολαύσεις που μας προσφέρει απλόχερα η κοινωνία! Έχει χαθεί η απόλαυση του να κατανοείς ένα σχολικό μάθημα!

Να εμβαθύνεις σε κάτι και να νιώθεις τη μαγεία αυτή ένα θεώρημα στα μαθηματικά ή στη φυσική ή τη σημασία ενός κειμένου γραμμένο στην Αρχαία Ελληνική! Το μόνο που κάνουμε όλη τη χρονιά είναι να εξασκούμαστε μανιωδώς για να απομνημονεύσουμε άπειρες πληροφορίες με σκοπό να γράψουμε ένα καλό βαθμό στις Πανελλήνιες εξετάσεις! Εντάξει..δεν φταίτε εσείς...Αλλά ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ! Μην απορούμε λοιπόν γιατί οι μαθητές βαριούνται το σχολείο!

………………………………………………………………………………………………………………………………….

Με αγάπη,

ένα ...’’κακομαθημένο’’...

2 σχόλια: