.

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

...ΠΡΙΝ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΑΧΤΕΣ , Η ΦΛΟΓΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ!!!!

4ο ΓΕΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ
Γνωρίσαμε το 4ο Γενικό Λύκειο Περιστερίου όταν εκπρόσωποί του, ήρθαν στο κέντρο μας με την επιθυμία να οργανώσουν εθελοντική αιμοδοσία, για τελειόφοιτους μαθητές, απόφοιτους και νυν φοιτητές,εκπαιδευτικούς,συγγενείς και φίλους.Η επισκέπτρια Υγείας του Κέντρου αιμοδοσίας Νοσοκομείου Νίκαιας κ.Ελισάβετ Ψυχάρη κατά την πρώτη ενημερωτική επίσκεψή της προς τους ενδιαφερόμενους έμεινε έκπληκτη από τους διακοσμημένους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σχολείου και όχι τοίχους γραμμένους ατάκτως με συνθήματα, καθώς και την κόσμια συναναστροφή μαθητών και καθηγητών μεταξύ τους.Η γνωριμία με τον Διευθυντή του Λυκείου κ.Νικολόπουλο, επιβεβαίωσε πως το ‘’επίπεδο ‘’ του σχολείου είναι αποτέλεσμα ακάματου μόχθου του ίδιου και σύσσωμου του εκπαιδευτικού σώματος. Οι πολλαπλές δραστηριότητες και διακρίσεις του σχολείου,η διαμόρφωση και διατήρηση του χώρου και κυρίως το μαθησιακό επίπεδο και η συμπεριφορά των μαθητών προς πρόσωπα και πράγματα εντυπωσιάζουν από την πρώτη στιγμή. Πραγματοποιήθηκε αιμοδοσία στο χώρο του σχολείου, την παραμονή 28ης Οκτωβρίου 2010 με τις εορταστικές εκδηλώσεις της ημέρας και πλαισιώθηκε με ενθουσιώδη και παραδειγματική προσφορά αίματος. Έργα φιλότιμων μαθητών και καθηγητών σχετικά με τη εθελοντική προσφορά αίματος, κοσμούσαν το χώρο και παρέπεμπαν σε ‘’γκαλερί’ αιμοδοσίας. Όταν ήρθε ο καιρός για την επόμενη αιμοδοσία παραμονή 25ης Μαρτίου 2011 το Κέντρο μας οργάνωσε ημερίδα με θέματα-αιμοδοσία, σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και δωρεά οργάνων σώματος με καταξιωμένους ομιλητές.Το ενδιαφέρον των μαθητών και η δίψα για ενημέρωση, συναρπαστική και καθηλωτική ακόμα και μετά το πέρας του ημερήσιου προγράμματος.
Συνέβη κι ένα συγκινητικό συμβάν, πριν αρχίσει η παρουσίαση από την κ.Ψυχάρη, του θέματος της αιμοδοσίας.Ένα χαμογελαστό αγόρι ούτε 18 χρονών, ο Κώστας την πλησίασε και παρακαλώντας σχεδόν της ζήτησε ένα αυτόγραφο(!),έστω μια υπογραφή (!) γιατί πέρυσι στην πρώτη παρουσίαση, τον εντυπωσίασαν αυτά που άκουσε.
Και το πιο συγκινητικό!
Πριν γίνουν όλα στάχτες η φλόγα καλά κρατεί!!Τους ανακοίνωσαν πως με τα νέα μέτρα του Υπουργείου Παιδείας περί συγχωνεύσεων,θα…καταργηθεί το σχολείο τους!!!!!
Δεν είναι κρίμα να τους χάσουμε μόλις που τους γνωρίσαμε!

1 σχόλιο: