.

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

...γνωρίσαμε το μεγαλείο της Κρητικής φιλοξενίας!!!

Προσπαθώ να σκεφτώ κάτι για να γράψω, αλλά είναι τόσα πολλά αυτά που θέλω να πω, μέσα σε τόσο λίγες λέξεις… Δεν ξέρω τι να πρωτοπώ, τι να πρωτοθυμηθώ και για τι να πρωτοσυγκινηθώ . Η φιλοξενία? Άριστη. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε ότι ο ξένιος Δίας γεννήθηκε σε αυτά τα μέρη. Το φαγητό? Θεσπέσιο. Το ποτό? Μοναδικό.
Η παρέα? Ευχάριστη και ουσιαστική.
Αναπολώντας θα θυμηθώ το Νομάρχη και τον Δήμαρχο , δυο καλοσυνάτοι και ζωηροί άνθρωποι, που πολεμούν με νύχια και με δόντια για να επαναφέρουν την ισότητα, την ισονομία και την αξιοκρατία σε ένα συθέμελα διεφθαρμένο καθεστώς με μόνο όπλο την ειλικρίνεια. Επίσης θα θυμηθώ δύο ανθρώπους που είναι αξιαγάπητοι και αξιέπαινοι λόγω του θάρρους και της ανδρείας που έδειξαν στις ποιο δύσκολες στιγμές του πολέμου. Ένα μεγάλο ολόψυχο ευχαριστώ λοιπόν και στους δυο κατά την γνώμη μου ήρωες κ. Ευτύχη και κ. Κώστα για την υπομονή και την αγάπη που τους διέπει.
Κλείνοντας θα ήθελα να σχολιάσω την υπέρμετρη φιλοξενία των Κρητικών και ιδιαίτερα των Χανιωτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι αν και φτάσαμε στην πόλη με μισογεμάτες τσάντες, φύγαμε με παραφουσκωμένες από τα δώρα αλλά το κυριότερο με γεμάτες καρδιές τόσο από αγάπη όσο και από χαρά. Χαρά γιατί είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε φανταστικούς ανθρώπους που προσωπικά θα θυμάμαι όσο ζω.
Και κάπως έτσι μια ομάδα 18 ανθρώπων, γνώρισε το μεγαλείο της Κρητικής φιλοξενίας.
Ευχαριστούμε!
Χρήστος Μήλλας
Συντάκτης του περιοδικού

3 σχόλια:

  1. Α!!! ρε Χρήστο!! Μπράβο για το εξαιρετικο επίπεδο συζητήσεων!!! σχεδόν επαγγελματική δουλειά!!!έχουμε πλούσιο υλικό να παρουσιάσουμε...αξίζει γι΄αυτόν τον τόπο και τους ανθρώπους που γνωρίσαμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...πολύ καλό δίδυμο ..με τον Ηλία...( στις συνεντεύξεις!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...telika oi synenteyxeis poy pirame apo nomarxi,dhmarxo,mpampi kai prosopa pou zhsane to olokaytomama, htan prvtofnores gia to sxoliko mas entypo!!! efxaristoume oloys!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή