.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ:Ο δημοσιογράφος δεν έχει την πολυτέλεια μιας...''μόνιμης σχέσης!!!''


Δεν μ΄ενδιαφέρει που βγάζετε περιοδικό(!)...όμως είναι σημαντικό που συνυπάρχετε σε μια φάση δημιουργίας και έχετε συνέπεια σε μια δημιουργική προσπάθεια!!!

Mια ιδιαίτερη και ξεχωριστή μέρα η σημερινή αφού φιλοξενήσαμε στο χώρο του σχολείου μας το δημοσιογράφο κ.Σταύρο Θεοδωράκη σε μια πλούσια συζήτηση με τους πολύ καλά προετοιμασμένους συντάκτες σ΄ένα εξαιρετικό κοινό.

Μας μίλησε για τα μαθητικά του χρόνια...για το δημοσιογραφικό του ξεκίνημα......την πολιτική και τους πολιτικούς...τις ''νησίδες ζωής''...τους νέους και τους ''γνωστούς-άγνωστους''...την οικονομική κρίση...τις εξουσίες σ΄αυτόν το τόπο...τον τύπο και τους διάφορους ''τύπους'' της εξουσίας...για το''αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι'' και το''μπάτσοι,γουρούνια,δολοφόνοι''...για τα αρνητικά σχόλια που δέχεται.Για το ραδιόφωνο...τις εφημερίδες...την τηλεόραση...τον καναπέ και τους ''αγανακτισμένους''. Για τα Ανώγεια της Κρήτης. Για τα δικά του Κρητικά γλέντια και το ''Αλάτσι''...για το protagon.gr και τους ''πρωταγωνιστές''που ξεχώρισε...

Δεν μ΄ενδιαφέρει που βγάζετε περιοδικό(!) μας είπε.΄Ομως θεωρώ σημαντικό που συνυπάρχετε σε μια φάση δημιουργίας…κάποιοι μαθητές που στη συνέχεια φεύγουν...μετά γυρίζουν πίσω και κάποιοι καθηγητές που θέλουν.O λόγος που ήρθα εδώ στο Περιστέρι είναι πως είδα πως υπάρχει μια συνέπεια σε μια δημιουργική προσπάθεια.Ημουν κακός μαθητής και έγινα δημοσιογράφος διαβάζοντας εφημερίδες.Παθιάζεσαι όταν κάνεις μια εκπομπή...ο δημοσιογράφος υποχρεούται να είναι από δω από κει αλλά και παραπέρα.Ποτέ δε θα σου πουν κάνε αυτό...αλλά θα σου πουν μην κάνεις το άλλο.

...μας μίλησε και για πολλά ακόμη!!!

Κε Θεοδωράκη, μας κερδίσατε με την αμεσότητα του λόγου σας με ουσία και περιεχόμενο, μακρυά από τις ''αρλούμπες'' των μεγάλων και σας ευχαριστούμε!!

...το νέο ραντεβού μας (σύντομα) στο ''Αλάτσι''...και στο δέκατο τεύχος (Μάρτης 2012) !

Πολλά τα συγχαρητήρια στα παιδιά μας για την εξαιρετική τους παρουσία (ακόμη μια φορά!!!), στη μουσική ομάδα και πολλές ευχαριστίες σε όσους βοήθησαν στο μπουφέ!!!(στο στήσιμο αλλά και στο φάγωμα)!!!

video-Άγγελος Παπαθανάσης

photo-Bασιλική Καρβούνη

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 25-11-2011

Η ΕΚΔΟΤΙΚΗ-ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

11 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ!ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. poli kali i synentefxi pou piran ta paidia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θεωρώ πως οσοι παρευρέθησαν στην συνεντευξη με τον κύριο Θεοδωράκη είναι πραγματικά τυχεροί γιατι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν εναν άνθρωπο που κυριολεκτικά προσφέρει κατι σε αυτη την κοινωνία! Θα ηθελα παρα πολυ να ήμουν και γω εκεί και να ρωτούσα και γω ολα όσα εχω στο μυαλο μου και με προβληματίζουν.
    Μην ξεχνάτε οι δράσεις αυτες του περιοδικού είναι το πραγματικό σχολείο , παντα να ακουτε και να κοιταζετε τους ανθρώπους που συναντατε και μετα το πέρας των συνεντεύξεων να αναρωτιέστε και να σκέφτεστε !

    Καλή συνέχεια σε όλους και ευχομαι να συνεχίσετε την καλή δουλειά και οπως είπε και ο κ.Θεοδωράκης να συνεχίσετε να συνυπάρχετε σε μια φαση δημιουργίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματικα αυτή η συζήτηση με τον κ.Θεοδωράκη απέδειξε πως στην τηλεόραση υπάρχουν απλοί, ειλικρινείς άνθρωποι που με το μεράκι που έχουν γι αυτό που κάνουν προσφέρουν αυθεντική δημοσιογραφία..! Αυτό που με εντυπωσίασε στη χτεσινή συζήτηση ήταν ο τρόπος με τον οποίο μιλούσε αυτός ο δημοσιογράφος αποφεύγοντας τους τύπους και την επιτηδευμένη ευγένεια και συγκρατώ 2 φράσεις που είπε: ΄΄ Δεν με ενδιαφερει αν βγάζετε περιοδικό αλλα το ότι συνυπάρχετε σε μια φάση δημιουργίας.΄΄ ΄΄ Ο δημοσιογράφος είναι ένας γυμνός άνθρωπος΄΄ Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ.Κοσμά για αυτή την πρόσκληση και ελπίζω το περιοδικό μας να συνεχίσει τη δημιουργική του πορεία!! Α.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΑ ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΣΑΣ Κα ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ ΗΤΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ!
    ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΤΕ;ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ κ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
    ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΔΙΩΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΙΕΡΩΣΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. EYXAΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ''ΝΗΣΙΔΕΣ ΖΩΗΣ ''ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ.ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙ ΑΞΙΖΕΙ!! ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ Σ ΑΥΤΟ ΟΣΟ ΜΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΟΣΜΑ ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΤΣΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παρασκευή 25 /11/2011 ήταν μια ξεχωριστή μέρα για το σχολείο μας και ακόμα πιο σημαντική για τη συντακτική ομάδα του περιοδικού .Τα παιδιά μας πήραν συνέντευξη από τον καταξιωμένο δημοσιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη που μας τίμησε με την παρουσία του στο σχολείο μας .
    Τα παιδιά με τις ερωτήσεις τους έδειξαν την ωριμότητά τους ,εξέφρασαν τις απόψεις τους για την σύγχρονη ελληνική δημοσιογραφία ,για την εξουσία του τύπου για τη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα .
    Ο καλεσμένος μας μίλησε για όλους και για όλα καθαρά ,χωρίς να μασάει τα λόγια του ,εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας των ΜΜΜ ,τόνισε πως δουλειά του δημοσιογράφου είναι να ακούγονται όλες οι απόψεις σε μια συζήτηση ,πως για τον ίδιο η επιλογή των θεμάτων που παρουσιάζει είναι ελεύθερη και όχι κατευθυνόμενη και τέλος τόνισε πως ο κόσμος έχει κουραστεί να βλέπει στη μικρή οθόνη μόνο επώνυμους και πως ο ίδιος θεωρεί πολύ πιο σημαντικούς τους ανώνυμους πολίτες και δεν διστάζει να τους προσκαλέσει στην εκπομπή του .
    Πιστεύω πως η συντακτική ομάδα αξίζει ένα μεγάλο μπράβο για τις δραστηριότητές της γενικότερα γιατί μέσα απ' αυτές αναδεικνύεται μια άλλη όψη του σχολείου , γιατί σχολείο δεν είναι μόνο μάθημα για να βγει η ύλη ,δεν είναι μόνο εξετάσεις αλλά καιτέτοιου είδους δραστηριότητες που ανοίγουν το σχολείο στην κοινωνία και παράλληλα δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να αναδείξουν τη δημιουργικότητά τους σε πολλούς τομείς .
    ΜΠΡΑΒΟ !!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν και οι συνθήκες στην εκπαίδευση σήμερα είναι ιδιαίτερα δύσκολες ,το σχολείο μας μέσα από τις ποικίλες δράσεις του περιοδικού αποδεικνύει ότι το όνειρο ενός " ανοικτού σχολείου, που απελευθερώνει τους μαθητές και "ξετυλίγει" την προσωπικότητά τους, είναι εδώ! όραμα χρειάζεται και όρεξη για δουλειά !νομίζω ότι τα παιδιά μας διαθέτουν και τα δυο!συνέπεια λοιπόν... στη δημιουργικότητα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο κύριος Θεοδωράκης ήταν πολύ αληθινός και δεν προσπάθησε να κρύψει κάτι πίσω από τις λέξεις. Αντιθέτως, είπε τα πράγματα με το όνομά τους! Απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μας ουσιαστικά και μας έδωσε τη δική του γνώμη τόσο για τα δημοσιογραφικά δεδομένα, όσο και για την πολιτική (και οικονομική) κατάσταση της χώρας μας. Θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε πολύ για το χρόνο που μας αφιέρωσε και την δική του συμβολή στην προσπάθεια αυτή που κάνουμε μέσω του περιοδικού!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή