.

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Μύρισε άνοιξη για το περιοδικό μας…

Κυριακή 5-4-09, αυτό το βροχερό Aπριλιάτικο πρωινό βρεθήκαμε προσκεκλημένοι από τον κο Δημήτρη Χαλκιώτη (καθηγητή του ΕΑΠ) και την κα Θάλεια Δραγώνα (βουλευτή και καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών) στην ημερίδα που διοργάνωσε ο τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ με θέμα «Μιλάμε για την παιδεία».
«Της γάτας το κουδούνι» έπεσε στα χέρια τους στη διάρκεια επίσκεψης της δημοσιογραφικής μας ομάδας στη Βουλή των Ελλήνων, εντυπωσιάστηκαν (!) και πρότειναν να παρουσιάσουμε τη διαδρομή μας και τη δουλειά μας στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που ήταν αφιερωμένος στα σχολεία Αθμιας και Βθμιας εκπαίδευσης, στο ξενοδοχείο CARAVEL. Δεχτήκαμε την πρόσκληση και πραγματικά….. μύρισε άνοιξη για το περιοδικό μας!
Η οργάνωση, η υποδοχή και η φιλοξενία των διοργανωτών ήταν υποδειγματικές και οι συζητήσεις στα στρογγυλά τραπέζια ενδιαφέρουσες και ουσιαστικές για το μείζον ζήτημα της παιδείας με συμμετέχοντες διακεκριμένους επιστήμονες εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.
΄Οσο για μας…..όχι που να το παινευτούμε! Κάναμε πάταγο!! Από το «τραπέζι» μας πέρασαν ΟΛΟΙ, το περιοδικό μας έγινε ανάρπαστο και όλοι είχαν από ένα καλό λόγο κι από μια ενθάρρυνση να πουν o Γιώργος Παπανδρέου ( που παρέμεινε στο stand μας περισσότερο απ΄ το κανονικό, εντυπωσιάστηκε από τον τίτλο του περιοδικού, ζήτησε και πήρε όλα μας τα τεύχη, συζήτησε και φωτογραφήθηκε με τους μαθητές δημοσιογράφους), η ΄Αννα Διαμαντοπούλου (που ευχαρίστως δέχτηκε να μας παραχωρήσει συνέντευξη για το επόμενο τεύχος), η Μαρία Δαμανάκη (την «κλείσαμε» για το επόμενο τεύχος),ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας (που ζήτησε να συνεργαστούμε για να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας στα σχολεία του Πειραιά!!), ο Προϊστάμενος του 5ου Γραφείου Βθμιας Εκπσης Γ΄Αθήνας Γιώργος Ζαφειρακίδης (ένας δικός μας άνθρωπος), ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Περιστερίου Δημήτρης Κελάφας (καλός φίλος και από τους πρώτους υποστηρικτές του περιοδικού),μαθητές και φοιτητές από διάφορες σχολές (βρήκαμε ακόμα και παλιούς μας μαθητές με υπέροχες ιδέες για τα επόμενα τεύχη), παλιοί και νέοι, εξαίρετοι συνάδελφοι από σχολεία της Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδας ( άλλοι που γνώριζαν το περιοδικό και μας είπαν ότι μας έχουν ως πρότυπο(!) κι άλλοι που δεν μας γνώριζαν και έκαναν εποικοδομητικά σχόλια, ζήτησαν συνεργασία ή ακόμα και να γίνουν συνδρομητές!), άνθρωποι από άλλους επιστημονικούς χώρους (που μας πρόσφεραν το χαμόγελο, την άποψη και τη βοήθειά τους στα μελλοντικά μας σχέδια).
Το μπλοκάκι μας γέμισε. Η ψυχή μας γέμισε.
Νιώσαμε ότι «μιλήσαμε για την παιδεία»! Γνωριμίες, συζητήσεις, απορίες, ερωτήματα με βασικό Μα πώς τα καταφέρνετε ; Η απάντηση είναι μία Σ’ ευχαριστώ Γεωργία, Σταυρούλα, Ηλία, Κατερίνα, Αγγελική, Κυριακή, Μαρίνα, Αιμιλία, Ειρήνη,Ιάκωβε... όλους εσάς τους μαθητές μας που μας δίνετε ελπίδα και που κάνετε την προσπάθειά μας να αξίζει τον κόπο!
Σ’ ευχαριστώ καλέ μου Διονύση!

Από την εκδοτική ομάδα του περιοδικού
Ρεγγίνα Μανουσάκη-Φιλόλογος

7 σχόλια:

  1. ΕΜΕΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ
    ΡΕΓΓΙΝΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ


    ΗΛΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ
    ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ
    ΤΗΣ ΓΑΤΑΣ ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΓIA ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ
    ΣΤΟ FORUM ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!!ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗ ΖΗΛΕΥΑΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ!!ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TI NA ΣΑΣ ΠΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!ΑΞΙΖΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. mpravo paidia gia thn parousia sas sto foroum...h kopela pou einai deksia apo ton giwrgaki pws legete???;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ. ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΜΕ ΧΑΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΝΑ ΕΚΔΙΔΕΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΑΣ.

    ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΩΜΟΣ
    ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαχαχαχα..πολυ αστειος ειναι ο Γιωργακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με την Ρεγγινα πηγαιναμε στο ιδιο λυκειο σχολη καλπακα εχουμε να βρεθουμε 36 χρονια περιπου.Πηγαινε μια ταξη πιο κατω δεν υπηρξαμε συμμαθητες αλλα ηταν πολυ καλη και απο οτι βλεπω πολυ δραστηρια σαν φιλολογος

    ΑπάντησηΔιαγραφή