.

Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Μόνο αυτοί που ονειρεύονται, μπορούν κάποια στιγμή να ξυπνήσουν! (από την εκδήλωση για τη βράβευση μαθ.εντύπων από «ΤΑ ΝΕΑ»)

Η παλιά Βουλή συναντά τη «νέα»…..και το Θανάση!

Το Σάββατο 9-5-2009 στο κτίριο της παλιάς Βουλής έγινε η βράβευση των μαθητικών εντύπων που διακρίθηκαν στο φετινό 16ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της εφημερίδας«ΤΑ ΝΕΑ». Παρόντες κι εμείς, που τιμηθήκαμε με το ειδικό βραβείο της ACTIONAID για το αφιέρωμα του περιοδικού μας με θέμα :«Παιδί και Φτώχεια».

Πολλά τα πρόσωπα που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση : ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, ο Yφυπουργός Παιδείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ Kώστας Μανιάτης, οι βουλευτίνες (ναι, μόνο γυναίκες!) ΄Αννα Διαμαντοπούλου, Μαρία Δαμανάκη, Μιλένα Αποστολάκη, Θάλεια Δραγώνα και Συλβάνα Ράπτη, που έδωσαν τα βραβεία στους «μικρούς» εκκολαπτόμενους δημοσιογράφους.

Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν σε όλα τα παιδιά που βραβεύτηκαν, αλλά ….πιο πολλά στη Γεωργία Μεγαδούκα και την Αλίκη Μωυσιάδη ( τη δική μας «αχτύπητη» ομάδα) που με τα κείμενά τους μας έκαναν για μια ακόμη φορά υπερήφανους.

Εγκάρδιες ευχαριστίες σε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και ήρθαν να μοιραστούν τη χαρά μας : το Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, το Διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης του ΥΠΕΠΘ Θανάση Νικολόπουλο, τον Προϊστάμενο του 3ου Γραφείου Γ’ Αθήνας Παναγιώτη Γκοτσόπουλο (και τη συμπαθέστατη σύζυγό του!), τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Περιστερίου Θεόδωρο Αρβανίτη, το μέλος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας Νίκο Αξιώτη, τη Διευθύντρια του 3ου ΓΕΛ Περιστερίου Αγγελική Παπαπάνου, καθώς και τους συναδέλφους του σχολείου μας Ασημίνα Τζιβιέρη, Στέλιο Σπυράτο, Δώρα Παπαδάτου και Μακρίνα Χατζηβασιλειάδου. ΄Ολοι τους άνθρωποι που μας στηρίζουν πάντα ηθικά και υλικά στις προσπάθειές μας.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους γονείς των παιδιών που βρέθηκαν μαζί μας αυτή την ξεχωριστή μέρα…

Και ….βεβαίως τα «παιδιά μας», τον Ηλία, τη Σταυρούλα, την Κατερίνα, την Αργυρώ, την Κυριακή, τη Μαρίνα, την Ελεονόρα, τη Βάλια, την Ευαγγελία, το Βαγγέλη που χωρίς αυτά τίποτα δεν θα ήταν δυνατόν να συμβεί !!!
Ιδιαίτερη χαρά μας έδωσε επίσης η παρουσία του Πέτρου Στρίκου, του φοβερού μας καλλιτέχνη τυπογράφου( που είναι πάντα εκεί όταν τον χρειαζόμαστε!! ) και του Σταμάτη Καλογερόπουλου, παλιού μας μαθητή και νυν δημοσιογράφου (που κάλυψε για την εφημερίδα του τη βράβευσή μας και μας πρότεινε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνεργασία). Νοερά βρίσκονταν κοντά μας και δύο «αφανείς ήρωες» που τους χρωστάμε πολλά για την καλοσύνη και τη γενναιοδωρία τους : ο Διευθυντής του σχολείου μας Δημήτρης Αντωνίου και ο Διευθυντής του Εσπερινού Γυμνασίου Περιστερίου Κυριάκος Μαθιουδάκης .
Ακούστηκαν πολλά και ουσιαστικά από τα παιδιά στην εκδήλωση αυτή.


Συγκρατώ ένα : Μόνο αυτοί που ονειρεύονται, μπορούν κάποια στιγμή να ξυπνήσουν!


Κάπως έτσι συμβαίνει, φίλοι μου!

Και για να τελειώσει παραδοσιακά η μέρα μας……ακολούθησε τρικούβερτο τσιμπούσι στο γνωστό «Θανάση» της πλατείας Μοναστηρακίου, όπου ανάμεσα στα κεμπάπ, τα σουβλάκια, τις τηγανητές πατάτες και τις μπυρίτσες ευχηθήκαμε «πάντα τέτοια», «καλή επιτυχία» στις εξετάσεις που έρχονται και
«καλό μας καλοκαίρι»!

Από την Εκδοτική Ομάδα του περιοδικού

Ρεγγίνα Μανουσάκη-Φιλόλογος

2 σχόλια:

  1. ΗΤΑ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΝΟΙΩΣΟΥΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ
    ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ!!

    ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΑΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή