.

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ..ΜΑΣ ''ΔΕΝΟΥΝ'' ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ!!!

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

μια ημέρα ξεχωριστή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης


Το ραντεβού μου με το περιοδικό, τούτη την φορά, ήταν στο υπερσύχρονο και πολύ ζεστό χώρο του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη στον Ταύρο. Αφορμή, η βράβευση και η επιτυχία του περιοδικού μας στον πανελλήνιο Διαγωνισμό σχολικών εντύπων και περιοδικών της εφημερίδας τα ΝΕΑ.
Σε όλη την διαδρομή, μέχρι την αίθουσα απονομής, όμορφες σκέψεις κατέκλυζαν το μυαλό μου. Ήμουν χαρούμενη που θα συναντούσα γνωστά και αγαπημένα μου πρόσωπα σε μια τόσο σημαντική στιγμή για το περιοδικό και περίεργη για τις δημιουργίες των σχολείων από την υπόλοιπη Ελλάδα που επίσης βραβεύονταν! Οι ευγενικές κυρίες του Ιδρύματος μας βοήθησαν να κατευθυνθούμε στις αριθμημένες θέσεις μας καθώς η απονομή ξεκινούσε σε λίγα λεπτά.Το θέατρο είχαν κατακλύσει άνθρωποι όλων των ηλικιών, επίσημοι η μη, συγγενείς η φίλοι, καθηγητές και γονείς. Λίγη ώρα μετά τις εναρκτήριες ομιλίες του συντονιστή της εκδήλωσης και του Διευθυντή των ΝΕΩΝ, πρόβαλλε στην γιγαντοοθόνη η πρώτη εφημερίδα που βραβευόταν για σήμερα. Προβάλλοντας το τεύχος του περιοδικού ''Της γάτας το κουδούνι''ένιωσα μεγάλη ικανοποίηση που η δουλειά και ο κόπος ημερών, μηνών και χρόνων ανταμειβόταν με ένα βραβείο μπροστά στα μάτια τόσων ανθρώπων της εκπαίδευσης, της γνώσης και των γραμμάτων!!


Συνοδοιπόροι μας σε αύτη την προσπάθεια οι καθηγητές του περιοδικού μας που με αμέριστη αγάπη και συμπαράσταση καλλιεργούν μέσα μας το ενδιαφέρον και το μεράκι για την δημιουργία, την αναζήτηση και την εξωτερίκευση των συναισθημάτων μας μέσω δραστηριοτήτων όπως η έκδοση ενός περιοδικού η μέσω μιας θεατρικής παράστασης!
Ζούμε ένα σχολείο όπως το έχουμε ονειρευτεί, με καθηγητές που διδάσκουν μαθήματα όπως αυτά της δημιουργίας και της προσωπικής επιβεβαίωσης σε μια δύσκολη εφηβική ηλικία με ανθρώπους που μας θεωρούν οικογένειά τους!!!Σίγουρα είναι ωραίο να ακούς από γνωστούς και φίλους.Συγχαρητήρια για την δουλειά σας!! Συγχαρητήρια για αυτή την προσπάθεια!! Συγχαρητήρια για τις αξίες που μεταλαμπαδεύστε στα παιδιά μας!!
Παρόλα αυτά, το σημαντικότερο κομμάτι αυτής της ιστορίας που γεννιέται και ζει στο σχολείο είναι η καθημερινή μας συνύπαρξη και επικοινωνία με το σύνολο των μαθητών και των καθηγητών που συμβάλλουν προκειμένου να τυπωθεί το τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας. Ο καθένας με τον τρόπο του συμπαραστέκεται και βοηθά τον άλλο πολλές φορές και υποσυνείδητα, προσθέτοντας το δικό του λιθαράκι στην προσωπικότητά μας..!!
Μεταδίδονται αξίες και αρχές που μας ολοκληρώνουν ως προσωπικότητες και μας προετοιμάζουν για το πρόσωπο της κοινωνίας το οποίο θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε κλείνοντας την πόρτα του ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ πίσω μας! Είναι όμορφο να ξέρεις πως αφιερώνεις εφτά ώρες της ημέρας σου σε ένα χώρο όπου θα επικοινωνήσεις ουσιαστικά ανταλλάσσοντας ιδέες και θα σου δοθεί η δυνατότητα να ξεκλειδώσεις το συρταράκι του μυαλού σου δημιουργώντας πράγματα που προηγουμένως δεν είχες καν φανταστεί.
Οι προσωπικές σχέσεις που οικοδομούνται από ενδοσχολικές ασχολίες όπως αυτή αποτελούν και τον πολυτιμότερο θησαυρό μας όσα χρόνια κι αν περάσουν.Το αγνό ενδιαφέρον και η αγάπη για τους καθηγητές και τα παιδιά που έχουμε μοιραστεί ατέλειωτες ώρες στην διάρκεια μιας σχολικής χρονιάς είναι που μας δένουν για μια ζωή!
Έφη Τούλη-Συνεργάτης των 7 χρόνων-9 βραβείων-9 εκδόσεων

2 σχόλια:

  1. ΕΦΗ Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ Σ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΤΑΞΙΔΙ!!
    Δ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EΦΗ Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή