.

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

2o ΛΥΚΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ!!! Συγχαρητήρια και σε σας!!!!

Μας προλάβατε! Είχαμε σκοπό να επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Μπορεί να προκαλεί εντύπωση που η έκδοσή μας είναι δεκαπενθήμερη, ωστόσο ο χρόνος είναι αυτός που καταξιώνει μια προσπάθεια. Και αναμφίβολα τα 7 χρόνια της δική σας παρουσίας στις σχολικές εκδόσεις είναι ενδεικτικά και της ποιότητας και της αξίας σας. Α
ν σ' αυτό προσθέσουμε και τα 9 βραβεία που ως τώρα έχετε συλλέξει, τότε δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία.
Εμάς (ευτυχώς) δεν μας απασχολούν τόσο σημαντικά ζητήματα όπως το δικό σας.Υπάρχουν βέβαια άλλα, εσωτερικής λειτουργίας περισσότερο και δεοντολογίας (αν ξεφυλλίσετε τα φύλλα μας θα δείτε πλάγιες αλλά και ευθείες αναφορές).Έτσι όμως είναι η κατάσταση στην ελληνική εκπαίδευση. Το σημαντικό είναι να μη συμβιβαζόμαστε μ' αυτή. Θεωρούμε ότι η ύπαρξη τέτοιας ποιότητας μαθητικών εντύπων μπορεί να λειτουργήσει,αν όχι ως μέσο επίλυσης, τουλάχιστον ως μέσο εκτόνωσης και προβολής σημαντικών σχολικών ζητημάτων.
Πολύ ενδιαφέρουσα η πρότασή σας για το οδοιπορικό σε μαρτυρικούς τόπους. Σαφώς και υπάρχουν τέτοιοι στα μέρη μας. Μη ξεχνάτε ότι στα γύρω βουνά γράφτηκαν μερικές από τις πιο μαύρες σελίδες του εμφύλιου σπαραγμού.
Θα θέλαμε επιπρόσθετα να προτείνουμε και κάτι άλλο. Ίσως θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο να υπάρχει ένας πανελλήνιος συντονισμός των σχολικών εφημερίδων (όσο αυτό είναι δυνατό)
. Έτσι, σε περιπτώσεις που παρουσιάζεται ένα σοβαρό εκπαιδευτικό ζήτημα, θα μπορούμε ταυτόχρονα και μαζικά να το αναδεικνύουμε σε πανελλήνια κλίμακα. Ίσως έτσι "αυτές οι ανούσιες φυλλάδες με τις οποίες τα παιδιά ασχολούνται για να χάνουν μάθημα" (όπως πολλοί, δυστυχώς ακόμη και εκπαιδευτικοί, υποστηρίζουν) κάνουν το αυτί κάποιων ιθυνόντων να ιδρώσει. Όπως και να χει πάντως, και μόνο η καταγραφή των διαφορετικών οπτικών πάνω στο ίδιο θέμα, θα προσφέρει υλικό για χρήσιμα συμπεράσματα και θα οδηγήσει σε μια γόνιμη δημόσια συζήτηση.
Οπωσδήποτε θα είμαστε σε συνεχή επαφή. Η δουλειά που κάνετε είναι καταπληκτική και έχουμε πολλά να μάθουμε από εσάς. Θα θέλαμε να έχουμε όλα τα τεύχη που έχετε εκδώσει ως τώρα και εννοείται κάθε νέο τεύχος. Αν είναι δυνατόν, να μας τα αποστείλετε ταχυδρομικά. Το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς, αν βέβαια ενδιαφέρεστε.
Όλα τα στοιχεία επικοινωνίας θα τα βρείτε στην υπογραφή του παρόντος μέιλ. Αύριο κυκλοφορούμε το 10ο και τελευταίο για φέτος φύλλο. Όλα τα τεύχη μπορείτε να τα κατεβάσετε από τη σελίδα του σχολείου μας ή τη σελίδα της Μαθητοφρένειας (τα λινκ στην υπογραφή). Προς το παρόν είναι ανεβασμένα τ
α 7 πρώτα. Μέσα στην εβδομάδα θα ανέβουν και τα υπόλοιπα.
Με χαρά και εκτίμηση
εκ μέρους της Μαθητοφρένειας



Δημήτρης Γουσόπουλος - Φιλόλογος-2o ΛΥΚΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
blogger:
http://mathitofreneia.blogspot.com/
web:
http://www.mf-news.gr/


Υ.Γ.(δικό μας): Σας ευχαριστούμε για την άμεση επικοινωνία!!

3 σχόλια:

  1. ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΄΄αυτές οι ανούσιες φυλλάδες με τις οποίες τα παιδιά ασχολούνται για να χάνουν μάθημα"...
    ''...ήταν οι πιο όμορφες στιγμές σ΄όλη τη διαδρομή μου στο ΛΥΚΕΙΟ αυτές που έζησα με το περιοδικό...μακάρι και τα παιδιά που θ΄ακολουθήσουν να ζήσουν τέτοιες εμπειρίες!!!''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ειναι πραγματικά πανέμορφο δυο λύκεια απο εντελώς διαφορετικούς τόπους να ''συναντώνται'' μέσω της δημιουργικότητας και της τέχνης?
    Χαίρομαι παρα πολύ για αυτο, αφου αυτη η συνεργασία και ο αλληλοσεβασμός προς το έργο του άλλου,δίνει ένα απίστευτα σημαντικό μήνυμα για όλους μας στη σημερινή κοινωνία ,όπου οι λέξεις συνεργασία και σεβασμός προς καθε τι διαφορετικό έχουν αντικατασταθεί με αλλες όπως εγωισμός και ατομικισμός!

    Σας ευχαριστώ για αυτο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή