.

Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Μια διαφορετική επίσκεψη -36ο Δημοτικό Περιστερίου

Δελτίο τύπου του περιοδικού-Του 4ου ΓΕΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
…γιατί τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από το χαμόγελο ενός παιδιού….

Είμαστε και μείς σ΄ αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση στο σχολείο μας.
Οι συνεργάτες μας – από το επόμενο 8ο τεύχος-του 36ου Δημοτικού Σχολείου έκαναν ΄΄κατάληψη΄΄ όχι μόνο στη Σχολική Βιβλιοθήκη παρακολουθώντας την κ. Μοσχολιού Παναγιώτα να αναλύει την ενότητα « Μια Bιβλιοθήκη από τα παιδιά… για τα παιδιά» αλλά και στην αίθουσα προβολών παρακολουθώντας την κ. Τούλα Κατσιβέλη μαζί με το τμήμα Γ-4 Γενικής Παιδείας του σχολείου μας η οποία δίδαξε την ενότητα «Η συνέχεια και η ενότητα της γλώσσας από τον Επιτάφιο του Θουκυδίδη στον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου».
Η δική μας παρουσία- με τις κάμερες και τις φωτογραφικές
μηχανές ανά χείρας -δεν ήταν για να καταγράψει μόνο το γνωστικό αντικείμενο της εκδήλωσης αλλά και τη συνύπαρξη των «μικρών» μας φίλων με τους «μεγάλους» …Οι ρόλοι-τίτλοι όμως, παιδιά, συγγνώμη, αλλά θα το πούμε, αντιστράφηκαν…. Ε!! ναι λοιπόν!!… «…..Δεν είμαστε….. «πιο έξυπνοι από ένα δεκάχρονο».
Παιδιά, μας ξεπέρασαν οι φίλοι μας από το 36ο Δημοτικό Σχολείο. Μας άφησαν έκπληκτους με όλες τις απαντήσεις που μας έδωσαν.
Στην εκδήλωση μας τίμησαν με την παρουσία τους η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων κ. Αιμιλία Βλαχογιάννη η οποία δήλωσε : «Είμαι χαρούμενη που βρέθηκα μαζί σας σ΄ αυτή την εκδήλωση. Το βασικό σήμερα είναι να μην παίρνουμε μόνο γνώσεις αλλά να φτιάχνουμε χαρακτήρες μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες. Συγχαρητήρια στους δασκάλους σας…» και ο Σχολικός Σύμβουλος Δασκάλων κ. Θεόδωρος Παρασκευόπουλος ο οποίος δήλωσε : «Αυτό που έγινε σήμερα δεν είναι ο κανόνας σε ένα σχολείο αλλά η εξαίρεση. Το κίνητρο για να κάνει κάποιος κάτι εκτός από το φόβο, είναι η τιμή – αξιοπρέπεια και το ενδιαφέρον. Είναι προφανές ότι σήμερα αυτό που ζήσαμε εδώ δεν είναι αποτέλεσμα φόβου. Απόλαυσα τη στάση σας και τη λειτουργία αυτής της εκδήλωσης. Εκμεταλλευτείτε το για όσο είστε εδώ …και πολύ φοβάμαι ότι όταν φύγετε από δω και γίνετε φοιτητές θα δυσκολευτείτε να βρείτε τέτοιο περιβάλλον, αν και έχω εμπιστοσύνη σε ανθρώπους σαν και σας που κυνηγάνε πράγματα. Να ευχαριστήσω τους δασκάλους σας για το περιβάλλον που σας παρέχουν και που σας δίνουν τη δυνατότητα να εκφράζετε το δυναμικό που έχετε …Συγχαρητήρια..»
Να πούμε και μείς λοιπόν πως τέτοιες πρωτοβουλίες –δραστηριότητες μας δίνουν τη δυνατότητα να ξεχαστούμε από τη ρουτίνα, να ξεφύγουμε από την άχρωμη συνηθισμένη καθημερινότητα και να δούμε το σχολείο με «άλλο» μάτι, με περισσότερο ενδιαφέρον, να μπορούμε να ζούμε απλά, καθημερινά πράγματα που μας γεμίζουν και μας κάνουν να νιώθουμε ωραία….
Και όσο υπάρχουν δάσκαλοι σαν τον κ. Βεργέτη και τον κ. Χριστόπουλο το δημόσιο σχολείο ελπίζει…
Μαζί και εμείς, τα ΄΄Ατίθασα μολύβια΄΄ του 4ου ΓΕΛ μήπως επιτέλους και καταφέρουμε να κρεμάσουμε … «το κουδούνι στης …γάτας το λαιμό».
Το σχολικό έντυπο ,μέσα από το πολιτιστικό του πρόγραμμα, πρωτοβουλίες σαν κι αυτή θα τις στηρίζει και θα τις προωθεί.
Στη συνέχεια μας περιμένουν πολλές εκπλήξεις …..
Το 7ο Τεύχος μας κυκλοφορεί μέχρι το τέλος Μαρτίου και θα μας βρείτε στο διαδίκτυο (http://gatakoudouni.blogspot.com)
. Περιστέρι 13 Μαρτίου 2009


Σας ευχαριστούμε από καρδιάς Σχολικό εντυπο 4ου ΓΕΛ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ <<Της Γάτας το κουδούνι>>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου