.

Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Σχόλια για το περιοδικό

ΘΕΜΑ : Κριτική Εντύπου


Σε μια εποχή που η ανεπάρκεια του πνεύματος δηλώνεται κραυγαλέα, οι μαθητές μας εκφράζουν τους προβληματισμούς τους, με κριτική σκέψη και ευαισθησία μέσα από ένα πλούσιο σε ποικιλία ζωτικών θεμάτων έντυπο.
Μου έκανε εντύπωση η ωριμότητα της σκέψης με την οποία θίγονται κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα που ενδιαφέρουν το κοινωνικό σύνολο.
Ανθρώπινα δικαιώματα, ρατσισμός, human traffiking,καταλήψεις, πόλεμος,καταπίεση των μαθητών,emo,κριτική ταινιών και βιβλίων, μόδα.
Απευθύνεται στο πνεύμα και την ψυχή πολυεπίπεδα και πολυτροπικά, χρησιμοποιώντας, εκτός του γραπτού κειμένου, το σκίτσο και το κολάζ, προβάλλοντας με εξαιρετική ευστοχία φλέγοντα θέματα.
Εύγε στους μαθητές μας ! με την ευχή να μην χάσουν στην πορεία τίποτε από όσα κουβαλούν μέσα από <<της γάτας το κουδούνι>>

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Η Σχολική Σύμβουλος των Φιλολόγων

Β/ ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Γ ΆΘΗΝΑΣ
Ph.D.Αιμαλία Βλαχογιάννη


ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ



ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!
Σας εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια για την τόσο αξιόλογη προσπάθεια της Δημοσιογραφικής-Εκδοτικής Ομάδας του Περιοδικού ‘Της Γάτας το Κουδούνι’. Η πρωτοβουλία σας να κάνετε ένα τέτοιο αφιέρωμα σε μια από τις πληγείσες, από τις δραματικές πυρκαγιές, περιοχές της Ηλείας είναι πραγματικά συγκινητική!
Με την ευκαιρία της προσέγγισης του τεύχους που μας αποστείλατε, εξαίρουμε τον προβληματισμό και την ευαισθησία των παιδιών, που αντικατοπτρίζονται μέσα από ποικίλα θέματα -κοινωνικά και πολιτιστικά αλλά και δράσεις -καλλιτεχνικές και περιβαλλοντικές. Το συλλογικό σας πνεύμα αποδεικνύει ότι οι νέοι μας είναι σκεπτόμενοι, δημιουργικοί και κοινωνικά ευαίσθητοι.
Τέλος, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ελπίδα μας για συνέχιση και ενίσχυση της αξιέπαινης αυτής προσπάθειας. Ευχόμαστε η άριστη συνεργασία σας να ευαισθητοποιήσει και άλλα σχολεία να ακολουθήσουν το παράδειγμά σας.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

1 σχόλιο: