.

Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Στο κοινοβούλιο..

…χρωματίζοντας την καθημερινότητά μας

Την Πέμπτη 19Mαρτίου 2009το περιοδικό του σχολείου μας διεξήγαγε μια ακόμη επιτυχημένη επίσκεψη –στη Βουλή των Ελλήνων αυτή τη φορά!-που δεν είχε μονάχα ενημερωτική αλλά και δημοσιογραφικά χροιά καθώς συνοδεύτηκε από μια σύντομη αλλά και εξίσου ευχάριστη και ενδιαφέρουσα συνέντευξη απ’ τη βουλευτή και δημοσιογράφο κ. Φωτεινή Πιπιλή.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή!

Δεκαεφτά μαθητές και μέλη της δημοσιογραφικής μας ομάδας με τη συνοδεία των υπεύθυνων καθηγητών κ. Κοσμά και κ. Χατζηβασιλειάδου ,συγκεντρωθήκαμε στον προαύλιο χώρο του σχολείου γεμάτοι ανυπομονησία και χαρά για τη δραστηριότητα που μόλις ξεκινούσε! Αφού ρυθμίσαμε ορισμένες τελευταίες λεπτομέρειες σχετικές με τη συνέντευξη και εξοπλιστήκαμε με τα απαραίτητα δημοσιογραφικά μέσα (ψηφιακές μηχανές,camera) κατευθυνθήκαμε προς το μετρό του Αγ. Αντωνίου. Σε λίγα μόνο λεπτά βρισκόμασταν έξω από το επιβλητικό κτίριο της Βουλής. Μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού και αγωνίας τραβήξαμε ορισμένες αναμνηστικές φωτογραφίες περιμένοντας τις υπεύθυνες ξεναγούς να μας οδηγήσουν στο εσωτερικό του κτιρίου.

Πράγματι, σε λίγα μόλις λεπτά βρεθήκαμε στην επίσημη αίθουσα των συνεδριάσεων των 300 βουλευτών. Εκστασιασμένος απ’ τη μεγαλοπρέπεια και το σεβασμό που μας ενέπνεε ο χώρος ,υποβάλλαμε τις ερωτήσεις μας στις υπεύθυνες ξεναγούς που ήταν πρόθυμες να καλύψουν κάθε απορία μας. Οι Βουλευτές μας απηύθυναν εγκάρδιο χαιρετισμό αν και ομολογώ ότι τους πιάσαμε λίγο αδιάβαστους καθώς δεν μπόρεσαν να κρύψουν την αμηχανία τους στο άκουσμα του τίτλου του περιοδικού μας. Μετά από αυτό το ευχάριστο ευτράπελο, οδηγηθήκαμε στην αίθουσα υποδοχών των επισκεπτών της Βουλής, όπου μας δόθηκαν αναμνηστικά δώρα και από εκεί ξεκίνησε μια δεύτερη περιήγησή μας στο εσωτερικό του κτιρίου. Η ξεναγός-που με το χαμόγελο και την αμεσότητά της κέρδισε από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον μας-έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στο κτίριο της Βουλής και μας μίλησε για τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος στη χώρα μας.

Ωστόσο, δε σταμάτησε να μας συγχαίρει, αφού παρά το νεαρό της ηλικίας μας είχαμε γνώσεις και ορθή κρίση σε μείζονα πολιτικά θέματα.

Αφού ολοκληρώσαμε την περιήγησή μας οδηγηθήκαμε στο εντευκτήριο της Βουλής για το τελευταίο και πιο ενδιαφέρον σκέλος της επίσκεψής μας. Εκεί μας περίμενε η κ.Πιπιλή σε ένα σύντομο διάλειμμα απ’ το καθημερινό φορτωμένο πρόγραμμα και τις εξορμήσεις της στην ελληνική επαρχία. Απάντησε με προθυμία σε ένα ευρύ φάσμα ερωτήσεων που κάλυπταν απ’ τα καίρια πολιτικά γεγονότα των ημερών μέχρι πιο προσωπικές πτυχές του χαρακτήρα της. Θαυμάσαμε τον αυθορμητισμό της, το πηγαίο χιούμορ της και συμμεριστήκαμε τον αγώνα,τις ανησυχίες και τα σχέδιά της πάνω στην πολιτική ζωή της χώρας μας. Κλείνοντας δώσαμε υπόσχεση για μια δεύτερη συνάντηση ενώ η ίδια δεν είχε παρά μόνο καλά λόγια να μας εκφράσει για τη δημοσιογραφική μας προσπάθεια όντας η ίδια δημοσιογράφος.

Κατά κοινή ομολογία όλων μας ήταν μια αξέχαστη, προσοδοφόρα εμπειρία γεμάτη στιγμές γέλιου, θαυμασμού και συγκίνησης. Σας ευχαριστούμε πολύ όλους, μα πάνω απ’ όλα τους συνοδούς καθηγητές μας που φροντίζουν πού και πού να ξεφεύγουμε απ’ την ανιαρή πραγματικότητα, χρωματίζοντας την καθημερινότητά μας με πλούσιες δραστηριότητες που δίνουν άλλη διάσταση στον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του σχολείου.

Αγγελική Κάκκα-Α-2









Λάβαμε επιστολή απο τον πρόεδρο της βουλής.

3 σχόλια:

  1. Πιστεύω πως δεν υπαρχει καλυτερη εμπειρια απο μια επισκεψη στη Βουλη των Ελληνων. Η ξεναγηση από την κ.Αναστασια ηταν εξαίσια,αλλα μπορω να σημειωσω πως κι εμεις ειμασταν πολυ καλά διαβασμενοι.Αρχιλά,η συναντηση μας με την κ.Πιπιλη ξεκινησε καλα, προθυμη ν'απαντησει στους προβληματισμους των παιδιών,αλλά οι απαντησεις της θα μπορουσαν να ηταν καλυτερες. Βεβαια θα μου πείτε ποιος πολιτικος σημερα δίνει ξεκαθαρες απαντησεις????? Η καλυτερη στιγμη από την εκδρομη ηταν η επισκεψη στο Θαναση!!!!! Αξεχαστη εμπειρια!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ μου οι απαντησεις τηςήταν αναπτυγμένες και τεκμηριωμένες για δημοτικο δεν αξιζει να λέγεται πολιτικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ .

    -ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΑ-

    ΗΛΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ
    ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή